35groszy Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) Witam Jakiś tydzień temu zakupiłem, M4A1 Tactical RIS firmy CyberGun. Wszystko ładnie pięknie, strzela idealnie i zaraz po wypakowaniu celnie, bez żadnej regulacji. Minus jest taki, że mam "efekt chwiejnej lufy". Zadzwoniłem do serwisu, koleś powiedział mi, że mam zdjąć szyny RIS, odkręcić pierścień. Też tak zrobiłem, zewnętrzną lufa mogłem już zsunąć z tej wewnętrznej. Facet z serwisu mówił, że będzie tam śruba, którą mam dokręcić, ale jedyną śrubę jaką widziałem była taka tyci tyci śrubeczka wkręcona w ten element zewnętrznej lufy, który wchodzi do korpusu, z niczym nie połączona. Wedle rad z innych tematów, owinąłem taśmą izolacyjną. Przy montażu, ciężej lufa weszła do korpusu, ale po złożeniu, lufa nadal kręci sie w lewo i w prawo o parę stopni w stosunku do korpusu. Może nie na tą śrubę patrzyłem ? Co zrobić, żeby tego się pozbyć ? W najgorszym wypadku wymiana body na metal ? Z góry dziękuje za pomoc :) Link do tej repliki: Military.pl Edited May 27, 2008 by 35groszy Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 ja tak miałem w P&J. Dokręcałem wszystko owijałem taśmami i wszystko było ok ale niestety tylko przez chwile. Po kilku godzinach intensywnego strzelania lufa znowu latała na lewo i prawo. Jedyny trwały sposób to wymiana body na metal. Wszystkie inne są tylko chwilowe Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted May 28, 2008 Author Report Share Posted May 28, 2008 No to kurcze zonk, w serwisie pewnie nic nie zrobią wielkiego, a jak zrobią to pewnie na parę dni będzie dobrze. Piszecie o metalowych korpusach pasujących do Dboyi i PJ, ale czy one też pasują do CyberGuna ? Nie jestem pewien, ale HOP UP jest metalowy. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Pasuje, bo CG to II generacja A&K, czyli gorsze P&J. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts