neles Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 (edited) Witam wszystkich. W najbliższym czasie zamierzam zakupić cymowskiego AKM-a. Zaraz po tym chciałbym się zabrać do bardzo żmudnej roboty jaką by było przystosowanie jak największej ilości zewnętrznych części karabinów ak47/akm do mojego Aega. W związku z tym prosiłbym bardzo moich ASG-Druhów o pomoc - powiedzenie mi czy elementy które zamieszczam poniżej będzie można ogólnie zamontować do Cymki. Wiem że o niektórych z nich było pisane już w innych postach, ale raz - strasznie jest to porozwalane, dwa - nie byly wymieniane wszystkie części, trzy - na pewno krótka notka o możliwościach spasowania w jednym miejscu wyjdzie wszystkim na dobre. Oto lista: - Drewniany chwyt pistoletowy, kolba (myślałem o wstawieniu w nią baty 9,6v 3600 mah RC, chwyt przedni (obie częsci) - rura gazowa - pełne Kolanko do rury gazowej - wycior - Kompensator na lufe - Tłumik plomienia - Spust - Osłona spustu - Selektor ognia - Podstawa szczerbinki wraz z ramieniem - Muszka - Pokrywa górna korpusu - Zatrzask powrotny (chyba dobrze to nazwałem - chodzi o blaszkę spod której łuski wypadają) - zatrzask magazynka - lufa zewnętrzna - wycior Dzięki z góry za pomoc i wielkie pozdro dla wszystkich Edited May 30, 2008 by neles Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Na pewno Twoje lenistwo nie wyjdzie nikomu na dobre. Temat części AK47/74 był już opisywany tak wiele razy, że można naprawdę sobie odpuścić zadawanie tego typu pytań. Po drugie, poczytaj jak wygląda AKM, pooglądaj zdjęcia rozłożonych to naprawdę wiele Ci pomoże. Wtedy na pewno rzuci ci się w oczy że "zatrzask powrotny" to suwadło, jak już zobaczysz jak ono wygląda to pomyślisz czy pasuje do repliki. To samo tyczy się selektora ognia, podstawy szczerbinki i wielu innych rzeczy. Z tych rzeczy które wymieniłeś, na pytanie czy można to użyć, jestem pewien że na 100% odpowiedź już padła. Link to post Share on other sites
yakarov Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 (edited) Proszę bardzo: - drewniany chwyt pistoletowy - tak ale wymaga mega przeróbek, wyglądałby mniej więcej jak u mnie - kołnierz metalowy trzeba zrobić samemu i poszerzyć drewienko (chwyt ruski - sklejkowy), - obsada łoża i nakładka na rurę gazową - tak (łoże trzeba troszkę zmodyfikować), - kolba tak ale nie z taką baterią - 1500 to chyba maks, - rura gazowa - tak, - kolano tak ale musisz mieć taką lufę jak oryginał (nie wiem jak jest w cymie - ma być 15mm), - wycior tak (trzeba skrócić) - kompensator tak, - tłumik płomienia - kompensator (chyba że chodzi ci o PBS-1 to też tak), - spust - tak ale po co, - osłona spustu - chyba nie bardzo - no i szkoda roboty, - selektor ognia można ale po co? - dużo roboty, - podstawa szczerbinki wraz z ramieniem, podstawa nie, szczerbinka jak najbardziej, - muszka - tak (ale lufa musi być jak w oryginale nie wiem jak jest w cymie), - pokrywa górna korpusu (POKRYWA KOMORY ZAMKOWEJ) - nie, - zatrzask powrotny (SUWADŁO) nie - ale da się - bardzo duuużo roboty, - zatrzask magazynka - tak, - lufa zewnętrzna - yyy a masz lufę ? da się ale musisz mieć podstawę szczerbinki z oryginału , której nie zamontujesz w cymie. Problem był wielokrotnie poruszany w co najmniej dwóch tematach! Więc można usunąć tego posta albo przenieść. Edited May 30, 2008 by yakarov Link to post Share on other sites
Recommended Posts