w0jtas Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) Witam Jak juz napisałem w temacie mam problem ze zdjęciem pokrywy zamka z ak 47 w wersji ze składana kolbą. Zablokował mi się ten przycisk odpowiedzialny za trzymanie pokrywy zamka. Próbowałem na wiele sposobów go odblokować ale nic nie pomogło. Może komuś się już coś takiego stało proszę o pomoc. :poddanie: Edited June 29, 2008 by w0jtas Quote Link to post Share on other sites
biedul Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Kolega raz miał podobny problem tylko ze w AK47 ze stałą kolbą, wtedy przekrzywiliśmy pokrywę zamka i mocno nacisnęliśmy przycisk, pomogło a jak nie to może śrubokrętem jakoś podważ. Quote Link to post Share on other sites
w0jtas Posted June 29, 2008 Author Report Share Posted June 29, 2008 Próbowałem podważyć śrubokrętem ale nic ni pomogło przycisk wciska się cały czas z wielkim oporem i na max 2mm. Quote Link to post Share on other sites
biedul Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 to moim zdaniem coś Ci tam podeszło i przez to się nie da wcisnąć:/ a nie możesz wciskając podważyć do góry i ciągnąć do tylu?? jakoś musisz to wyjąć . mnie się w AK74 zaciął magazynek to też miałem jazdy i to na strzelance:/ Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Przypadkiem bateria nie przeszkadza w cofnięciu się tego ,,zwalniacza pokrywy zamka"? Ew. prowadnica zamka (ten metalowy pręcik) wypadł z dziury , w której jest sprężynka odpowiadająca za cofanie się "zwalniacza". Radzę naprowadzić prowadnicę do dziury, ew. podsunąć akumulator na maksa do przodu przez okienko to regulacji Hop-up i wtedy nacisnąć zwalniacz. Quote Link to post Share on other sites
w0jtas Posted June 29, 2008 Author Report Share Posted June 29, 2008 Akumulatora niema w srodku ale sprawdze z prowadnica zamka. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Ja też miałem problem ze ściąganiem i zakładaniem. Popsikaj olejem silikonowym, a później wciśnij ma max'a dynks. Ciągnij do siebie, do góry i na ukos. Powinno wyjść :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts