MiXteR Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Witajcie! Posiadam replikę JG, MP5 SD5, nie mam jej długo, ale słyszałem, że trzeba wymienić odrazu gumę HU... I teraz nasuwa się pytanie... Jaką? ;) Słyszałem dobre opinie o tej gumce: http://taiwangun.com/?str=product&prId=193 ... Czy rzeczywiście jest dobra? Czy mogę ją bez wahania wpakować do mojej repliki? Pewnie to lamerskie pytanie w waszych oczach, ale jestem totalnym laikiem w tych sprawach... I jeszcze takie głupie pytanie xD: Czy jak kupię tą gumkę, to mam wysłać replikę do sklepu, żeby to założyli? Bo ja przyznam szczerze, że nie umiem tego zrobić :P Pozdro, proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Jeżeli spluwa ma gwarancję to wysyłaj ją do sklepu, w którym ją kupowałeś i zleć im wymianę gumki. Sądzie, że w serwisie powiedzą Ci, która lepsza itd. W sumie każda lepsza od chińskiej :P Quote Link to post Share on other sites
QbaDT Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ta gumka którą podałeś jest bardzo dobra.Nie musisz jej wysyłać do serwisu,chyba że nie czujesz się na siłach w zakładaniu gumki HU.Tutaj mały poradnik : http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Quote Link to post Share on other sites
MiXteR Posted July 1, 2008 Author Report Share Posted July 1, 2008 Hohoho, rzuciłem okiem i mówię - nie! xD Nie dam rady, poza tym, ja mam MP5 SD5, a nie M4 ;) Jak uzbieram kaskę, to odeślę, żeby wymienili, ale to oczywiście będzie, kosztować, czy na gwarancji jest za darmola? :P Quote Link to post Share on other sites
QbaDT Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Najlepiej zadzwoń i się zapytaj... Wątpie żeby za darmo ją wymienili. Serwisy średnio biorą za takie coś ok 15-20 zł. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
sirgornik Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 boze ludzie :| wymiana gumki to chyba najprostsza czynnosc na swiecie... tez o tym pojecia nie mialem a jakos sobie dalem rade i jest elegancko... nie ma sensu wysylac repliki do sklepu wywalisz nie potrzebnie 30-40zl... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 W sklepie w którym kupowałeś replikę, jeżeli u nich kupisz też gumkę - powinni za darmo wymienić. Chyba że to jakie taniemilitaria.pl... Wymiana gumki to 5 minut roboty, naprawdę nie warto wysyłać. Zapłacisz za samą wysyłkę repliki tam i z powrotem drugie tyle co gumka kosztuje. Jak sam się za to zabierzesz, to się czegoś nauczysz przy okazji. Poszukaj w temacie o tej replice jak sie do tego zabrać a jak nie ma to zapytaj tam, ktoś Ci na pewno wytłumaczy. Quote Link to post Share on other sites
MiXteR Posted July 1, 2008 Author Report Share Posted July 1, 2008 (edited) Kupowałem na Taiwanie ;) Mówicie, że to takie proste, jak ja NIGDY nie rozbierałem żadnego ASG, w szczególności AEG'a , ogólnie ASG interesuję się od... grudnia, i to na niskim poziomie (nie w sensie, że mnie to mało obchodzi, tylko BARDZO mało o tym wiem :/) więc na pewno sobie nie dam rady :/ A na Taiwanie mam nadzieję, że mi za darmo wymienią, bo mam jeszcze gwarancję ;) Chyba, że podrzucicie jakiś tutorial rozbierania MP5-ątek ;) Edited July 1, 2008 by MiXteR Quote Link to post Share on other sites
kombo Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Na taiwanie serwis jest za darmo. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Każdy od czegoś zaczynał. Wymiana gumki to akurat najprostsza czynność serwisowa, każdy kto chociaż minimalne zdolności techniczne powinien sobie poradzić. No ale zrobisz jak uważasz. Quote Link to post Share on other sites
sirgornik Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 "ja NIGDY nie rozbierałem żadnego ASG, w szczególności AEG'a , ogólnie ASG interesuję się od... grudnia, i to na niskim poziomie (nie w sensie, że mnie to mało obchodzi, tylko BARDZO mało o tym wiem :/) więc na pewno sobie nie dam rady" A g**** prawda. Ja jakos tez nie mialem pojecia jak np rozebrac GB, a rozebralem... i zlozylem do kupy. Wymiana gumki to kwestia odkrecenia (w moim przypadku 6 srubek), rozebranie komory i tyle Quote Link to post Share on other sites
MiXteR Posted July 2, 2008 Author Report Share Posted July 2, 2008 No nie wiem, zastanowię się ;) Ale w każdym razie dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) Żeby w MP5 SD5 wymienić gumkę hop-up to trzeba rozebrać karabin na części pierwsze z wyjątkiem GB, to nie m4 gdzie wystarczy otworzyć body i wysunąć komorę, nie wmawiajcie chłopakowi że to 5 min roboty bo ja już znam rozbieranie na pamięć i zajmuje mi to 15min czasami więcej, więc moim zdaniem jeżeli się na tym nie znasz i nie chcesz zepsuć repliki to daj do sklepu gdzie kupiłeś i będziesz pewny że zostało to zrobione porządnie i nie stracisz gwarancji, jeżeli chodzi o wybór gumki to brał bym systeme bo guardery są często wadliwe i szybko się niszczą. pozdro jak byś jednak wymieniał sam i coś ci nie wychodziło to napisz na gg 11211891 to ci pomogę Edited July 2, 2008 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts