dasep Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Witam wszystkich. Pierwszy post i pierwszy problem (pisany po skorzystaniu z opcji szukaj:). Od paru dni posiadam RK-05 Boyi i dziś dokonałem pierwszego poważnego strzelania. Zmartwił mnie fakt, że kulki (0,25g TM) nurkują po około 20-25m, a regulacja hop-upu nie ma żadnego wpływu na ich tor lotu czy też zasięg. Wystrzeliłem około 2000 kulek praktycznie nic się nie zmieniło. Czy uczeni w piśmie mają jakieś rady,poza wysłaniem wszystkiego z powrotem do Krakmana? Z obserwacji zewnętrznej układu hop-up" po lufie przed komorą wędruje swobodnie mosiężny pierścień. Wiem, że jest on elementem systemu ale czy to jest jego właściwe miejsce? Pozdrawiam, daSep Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Człowieku. Mam rk02 i ten sam problem :/ Rozłożyłem hopa i złożyłem i jest to samo. A odesłanie raczej ci nic nie da bo gwarancja jest o ile sie nie myle na GB tylko. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Z tego co pamiętam już kilka razy pojawiał się na forum ten motyw. Moja rada to wymienić uszczelkę Hop-up, na sylikon Systema i wsio, mnie to pomogło. Ewentualnie pozostaje kombinować z dystanserem. ( zakładam ze magazynki i komory Hop-sium macie suche, bez olejków i innych wynalazków ) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 w kilku "bojkach" widziałem coś takiego,gumke trzeba dotrzeć lub wymienić ją na silikon,i wsio ;-) Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 (edited) Albo krakman nie żałował sylikonu i replika nadal pluje sylikonem, masz gdzieś nieszczelność(dysza,gumka hop-up) spróbuj innych kulek mimo że te które masz są bdb ale moja gumka systemy nie podkręca pestek a inne tak. :uśmiech: Edited July 24, 2008 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Z tym olejem silikonowym jest taka możliwość, ale mi hop-up zaczął działać po około 500 kulkach, a tu kolega mówi, że wystrzelił już 2tysie. Ogólnie to fabryczna gumka jest kiepska i warto ją wymienić. Quote Link to post Share on other sites
dasep Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 Poszło z powrotem do Krakmana. Jakoś nie miałem zaufania do swoich możliwości mimo w sumie pełnej instrukcji na forum. Jednocześnie poprosiłem o wymianę gumki i lufy, co by nie była tylko gwarancyjna sprawa. Dziękuję za info. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts