Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK74 -BOYI Hop-up?

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Pierwszy post i pierwszy problem (pisany po skorzystaniu z opcji szukaj:). Od paru dni posiadam RK-05 Boyi i dziś dokonałem pierwszego poważnego strzelania. Zmartwił mnie fakt, że kulki (0,25g TM) nurkują po około 20-25m, a regulacja hop-upu nie ma żadnego wpływu na ich tor lotu czy też zasięg. Wystrzeliłem około 2000 kulek praktycznie nic się nie zmieniło. Czy uczeni w piśmie mają jakieś rady,poza wysłaniem wszystkiego z powrotem do Krakmana?

Z obserwacji zewnętrznej układu hop-up" po lufie przed komorą wędruje swobodnie mosiężny pierścień. Wiem, że jest on elementem systemu ale czy to jest jego właściwe miejsce?

Pozdrawiam,

daSep

Z tego co pamiętam już kilka razy pojawiał się na forum ten motyw. Moja rada to wymienić uszczelkę Hop-up, na sylikon Systema i wsio, mnie to pomogło. Ewentualnie pozostaje kombinować z dystanserem. ( zakładam ze magazynki i komory Hop-sium macie suche, bez olejków i innych wynalazków )

Albo krakman nie żałował sylikonu i replika nadal pluje sylikonem, masz gdzieś nieszczelność(dysza,gumka hop-up) spróbuj innych kulek mimo że te które masz są bdb ale moja gumka systemy nie podkręca pestek a inne tak. :uśmiech:

Edited by HUGO_HUGO

Poszło z powrotem do Krakmana. Jakoś nie miałem zaufania do swoich możliwości mimo w sumie pełnej instrukcji na forum. Jednocześnie poprosiłem o wymianę gumki i lufy, co by nie była tylko gwarancyjna sprawa.

Dziękuję za info.