Executer Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Bateria od UMP 8,4V 1150 mAH przestała mi działać a raczej działa bardzo bardzo dziwnie dokładniej bateria podłączona do UMP działa ale słabiej niż wcześniej... a podłączona do innego AEG-a wogóle nie rusza. Podłączony do żarówki zapala ją, a napięcie batki wynosi ponad 9V gdy ją mierzyłem. Czy wiecie co może być tutaj problemem? Pozdrawiam Exe Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Bateria od UMP 8,4V 1150 mAH przestała mi działać a raczej działa bardzo bardzo dziwnie dokładniej bateria podłączona do UMP działa ale słabiej niż wcześniej... a podłączona do innego AEG-a wogóle nie rusza. Podłączony do żarówki zapala ją, a napięcie batki wynosi ponad 9V gdy ją mierzyłem. Czy wiecie co może być tutaj problemem? Pozdrawiam Exe Zgaduję, trzeba ją naładować ? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Rozładowany akumulator z napięciem 9V? Nie jestem specem w tej kwestii, ale wydaje mi się, że im batka bardziej rozładowana tym napięcie jest niższe. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Rozładowany akumulator z napięciem 9V? Nie jestem specem w tej kwestii, ale wydaje mi się, że im batka bardziej rozładowana tym napięcie jest niższe. To źle ci się wydaje podczas mierzenia bateria jest nie "obciążona" i pokazuję te 9V ale jak założysz ją do AEG dochodzi opór okablowania i silnik potrzebuję dużo prądu żeby ruszyć a bateria jest słaba( nie naładowana) i napięcie spada kiedy puścisz spust wraca do tych 9V. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts