Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam problem z M4a1 od PJ II generacji. Nie strzela. Chcę sprawdzić i wymienić okablowanie, sprawdzić silnik. A jeśli to nie pomoże to sprawdzić gb czy jakaś zębatka się nie zepsuła. Moje pytanie jest następujące: jak to się rozkłada? Tam są jakieś piny czy jak to się je? Nie chcę niczego popsuć. Dodam tylko, że mam metal body od boya. Ma może ktoś link do jakiegoś filmu jak to zrobić albo instrukcje? Proszę o pomoc. Szukałem takiego tematu ale nie znalazłem. Jeżeli jest już coś takiego to przepraszam i proszę o link do owego tematu.

Ale czy replika wydaje jakieś odgłosy gdy chcesz strzelić??

Ja bym Ci proponował wysłać guna gdzieś do serwisu.

Tam by Ci to zrobili, chyba że trzeba tylko dokręcić silnik.

Lepiej sam nie rozkręcaj repliki bo potem będą jeszcze większe problemy.

Przy metal body boja, masz jeden gruby pin trzymający razem górną i dolną część body.

Znajduje się pomiędzy delta ringiem a komorą maga, jak go odkręcisz ampulem, dwie części body powinny się rozsunąć ale uważaj , to nie jest body "na uszach", czyli gun nie "łamie" się jak wiatrówka :lol: , lufę razem z górnym body wysuwasz do przodu i tu kolejna uwaga, tym razem na kable, bo możesz je łatwo uszkodzić.

Żeby wyjąć GB, musisz rozkręcić kolbę (tu zależy jaką masz), odkręcić analogiczny gruby pin przy kolbie, rozkręcić mag catch'a, i wybić mały pin nad trigerrem, dalej odkręcić pokrywę silnika w hand gripie, wyciągnąć silnik, odkręcić dwie śruby wewnątrz gripa.

Po tym GB powinien być już luźny, czyli możesz go wyjąć, a te wszystkie te części spakować do papierowej torby i udać się do któregoś z serwisów :wink:

Kolbę mam taktyczną(rozsuwaną).

Jeżeli chodzi o serwis to wysyłałem juz 3 razy i za każdym razem pisali mi że karabin jest naprawiony i sprawny tyle tylko że u mnie nie działa. Nie wiem jak to możliwie bo testowałem na różnych bateriach które w innych karabinkach działają bez problemu. Gdy wciskam spust to słychać jak by silnik pracował. Tak jak by byla bardzo słaba bateria. Przy tym wszystkim okropnie grzeją sie kable bezpiecznik i bateria. Tak więc staciłem wiare w to że serwis mi to naprawi i albo zrobię to sam albo wywale na śmieci. Pozatym chcę zobaczyć jak to jest zrobione. Jak zabiore się do tego i coś będzie nie tak to jeszcze się odezwe.