payda123 Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Mam giete już jakiś czas ponoć to normalny problem w tym modelu ale brakuje mi pomysłów jak sie go pozbyć A mianowicie chodzi o BRAK SEMI :poddanie: sprawdzałem to kilka krotnie selektor ok przerywacz również po złożeniu gb strzeli tylko RAZ na semi i kaput...styki nie dochodzą w ogóle do siebie. Jedyny sposób to ponowne rozłożenie i złożenie gb. I tak w kółko (strzela na auto bez problemu przełączę na semi raz i po zabawie). U kolegi jest ten sam problem tylko że jemu brak semi nie przeszkadza natomiast ja bez niego nie mogę żyć :poddanie: Czekam na jakieś pomysły pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 1.Oczyścić porządnie styki w kostce stykowej (wyczyścić, oszlifować drobnym papierem ściernym, zakonserwować płynem do styków). 2. Kupić firmową płytkę selektora - i tu należy skonsultować się z serwisem jak jest z kompatybilnością płytek innych producentów Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 zapomniałem dodać styki były niedawno czyszczone więc to odpada a dodatkowo zostało wymienione okablowanie a co do płytki to nie wiem czy tu jest przyczyna wygląda ok ale dla pewności sprawdzę od innej giety i sie okaże ale dzięki za pomysł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts