Gryzli4242 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Witam, przerabiam swojego AKM'a na karabinek snajperski. Mam montaż, lunetkę 3-9 40mm oraz tłumik, brakuje mi tylko lufy precyzyjnej? Pytanie czy w ogóle warto takową lufę do takiej broni jak mój AKM kupować? 1. Jaką mam lufę skockowo w AKM'ie? 2. Czy mógłbym kupić do niego preclufkę? 3. Jeśli odpowiedź na pytanie 2 jest tak, to czy pasować będzie ta lufa: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=437 Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Poszukaj sobie tematu a AKM'ie cymy... :wink: Tam jest wszystko :] Quote Link to post Share on other sites
Gryzli4242 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 tak się składa, że czytałem o tym cały temat... Przecież nie zakładałbym osobnego, jakby wszystko tam było podane, nie? I to, o czym napisałem tutaj, tam podane NIE jest, więc proszę o odpowiedzi, treściwe... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 (edited) Więc zapytaj w tamtym temacie, zamiast mnożyć nowe- wszak po to on jest. A lunetka, tłumik i precka nie zrobi "karabinku snajperskiego". Edited September 12, 2008 by sgt.Chaos Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Tak lufy pasują do każdej repliki!! Tylko tutaj chodzi o dlugość.... AkM ma chyba ok 455mm a co do lunety to nie jest dobra sprawa w ASG... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Nie zawsze, ludzie z powodzeniem stosują różne typy optyki na AEGach... no ale na stockowym AK Cymy, niewątpliwie luneta jest tylko niepotrzebnym "bajerem" Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 (edited) Nie zawsze, ludzie z powodzeniem stosują różne typy optyki na AEGach... no ale na stockowym AK Cymy, niewątpliwie luneta jest tylko niepotrzebnym "bajerem" Tu sie z tobą niezgodze. Równiez posiadam akm cymy i uzywam go jako para snajpy. Przy dobrym ustawiuniu lunety z 50 metrów spokojnie trafia sie tak gdzie sie chce, a jak dołozy sie jeszcze lufe 509mm Systemy i hu systemy to juz na 100%. Mnie tez ciekawi temat tuningu tego karabinu, a tak jak kolega wyzej ( który zaczoł temat) mówi, nigdzie indziej o tuningu tego modelu nie ma. Ja jestem zaintersowany tuningiem do 500 fps. Doszły mnie słuchy od pewnych uzytkowników WM ze niektórzy ludzie wsadzajądo stocka nawet M150 i jakoś hula z dobrym skutkiem..ale to tyko chińczym i nic nie wiadomo co mu odwali ;] Edited September 12, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 No ok, ale to zasługa repliki- sama luneta celności nie poprawia. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Sam z ciekawości napisałem maila do Krakmana z pytaniem o rodzaj cylindra, oto odpowiedź: witam cm36 ma cylinder typ 0 pozdrawiam Także można wkładać lufę 509mm bez problemu. Teraz chyba wiadomo skąd się biorą wyniki rzędu 450-460fps w stocku Quote Link to post Share on other sites
madd Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 A czy wpakował ktoś do niego kolbe od ostrego ? Jeśli tak, dużo z tym roboty ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31236 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=17056 Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Odpowiedz Krakmanów na pytanie o tuning do 500fps: "co do upgrade do 500 fps to trzeba wymienić całe bebechy a wsadzić ten zestaw plus zakupienie spreżyny, http://taiwangun.com/?str=product&prId=986 no i dochodzi do tego akumulator o większym napieciu więc takie upgrade będzie kosztować około 400-500 złplus ta lufa..." Troche mnie zaskoczyli polecając czesci Elementa do takiego tuningu... Co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 "wciskamy kit ile wlezie ,może nie sprawdzą"? Quote Link to post Share on other sites
Qbakam Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Nic w tym dziwnego, każdy sklep propaguje swoje produkty. Mając około 400zł ściągnąłbym z WGC pełen zestaw FTK Guardera SP150, gdzie jest prawie wszystko. Tylko wtedy nie ma sensu wydawac kasy na CM 0.36, skoro i tak wszystko wywalamy... Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Pamietam ,ze byl juz temat w ktorym pisali o czesciach Elementa.Po przeczytaniu wnioskuje ze jednak lepiej dolozyc te 300-400 zl i miec systeme niz placic 200-300 za elementa ktorego i tak niedlugo bedzie trzeba wymienic :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts