Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK -02 / ak 74 BOYI Strzela na sucho, nie podaje kulek

Recommended Posts

moja replika nie strzela kulkami. Właśnie ja rozpakowałem (ale sie zawiodłem ,cały weekend zmarnowany). Strzela powietrzem. magazynek hi cap nakręcony prawidłowo(do oporu) nic nie daje - no może 2 kulki polecą po naciśnięciu spstu. Problem w tym że kulki nie są na samej górze magazynka (nie są dociskane chyba, z ąd trzeba by ciagle podkręcać ząbki żeby oddał po 1 -2 strzały -teoretycznie).

moje pytanie brzmi gdzie jest przyczyna?

-uszkodzony magazynek (sprężynka czy cos takiego)

-uszkodzona komora

drugie pytanie.. co robić?

-szukać nowego magazynka (gdzie w trójmieście..hehe)

-odesłać na gwwarancję( i zapłacic za przesyłkę)

-Próbować smarować magazynek wd - 40 (ekonomika:P), lub go rozłożyć (ten mag jest w zasadzie nie do rozłożenia bo nie da się zjać blaszki zamykajacej (przeszkadza w tym kółeczko do przesówania kulek).

W zasadzie magazynek chyba powinien te kulki solidnie dociskać, u mnie tak jest moze z dwiema kulkami, później cały rządek siedzi i czeka..

Za odpowiedzi ludzi na moje pytania dziękuje z góry. To mój pierwszy elektryk wcześniej miałem gaz i spręż.

Mogłem wybrać jednak cymę..

Nasmaruj maga. Ale nie WD-40 bo gumka HU pójdzie w krzaki :)

Olejkiem silikonowym nasmaruj. Jak to nie pomoże to rozbierz i zobacz czy sprężyna cała. Jak cała to znaczy że coś się zblokowało w kanale dla kulek. Jak kanał czysty to skręć do kupy. Jak dalej nie działa to wyrzuć i kup mid-capy albo low-capy. :D

Pozdrawiam.