PawulonAMW Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 moja replika nie strzela kulkami. Właśnie ja rozpakowałem (ale sie zawiodłem ,cały weekend zmarnowany). Strzela powietrzem. magazynek hi cap nakręcony prawidłowo(do oporu) nic nie daje - no może 2 kulki polecą po naciśnięciu spstu. Problem w tym że kulki nie są na samej górze magazynka (nie są dociskane chyba, z ąd trzeba by ciagle podkręcać ząbki żeby oddał po 1 -2 strzały -teoretycznie). moje pytanie brzmi gdzie jest przyczyna? -uszkodzony magazynek (sprężynka czy cos takiego) -uszkodzona komora drugie pytanie.. co robić? -szukać nowego magazynka (gdzie w trójmieście..hehe) -odesłać na gwwarancję( i zapłacic za przesyłkę) -Próbować smarować magazynek wd - 40 (ekonomika:P), lub go rozłożyć (ten mag jest w zasadzie nie do rozłożenia bo nie da się zjać blaszki zamykajacej (przeszkadza w tym kółeczko do przesówania kulek). W zasadzie magazynek chyba powinien te kulki solidnie dociskać, u mnie tak jest moze z dwiema kulkami, później cały rządek siedzi i czeka.. Za odpowiedzi ludzi na moje pytania dziękuje z góry. To mój pierwszy elektryk wcześniej miałem gaz i spręż. Mogłem wybrać jednak cymę.. Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Nasmaruj maga. Ale nie WD-40 bo gumka HU pójdzie w krzaki :) Olejkiem silikonowym nasmaruj. Jak to nie pomoże to rozbierz i zobacz czy sprężyna cała. Jak cała to znaczy że coś się zblokowało w kanale dla kulek. Jak kanał czysty to skręć do kupy. Jak dalej nie działa to wyrzuć i kup mid-capy albo low-capy. :D Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 10, 2008 Author Report Share Posted October 10, 2008 Ok spróbuję:) Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 11, 2008 Author Report Share Posted October 11, 2008 Zastosowałem sie do wskazówek , podziałałem siliconem i próbowałem otworzyć maga (poszarpałem sie) , po tych nieudolnych próbach mag działa i karabin poprawnie podaje kulki. Dziękuję za podpowiedź:) TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts