Chacal Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Witam! Od dłuższego czasu szukałem, i nie znalazłem. Czy ktoś wie może jakie krótkofalówki są używane przez US Army? Oczywiście oprócz Bowman/Marconi. Jakiś czas temu znalazłem np. foty żołnierzy amerykańskich z motorolami T5560. Czy w użytku są jakieś inne modele motoroli albo inne marki krótkofalówek? Interesują mnie również headsety – podobno w użytku są np. OTTO (nawet kiedyś na allegro znalazłem z NSNem) Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Z radiostaji indywidualnych to przypominaja mi się tylko PRC-148, PRC-152, PRC-343, IC-F43GS ICOM, Szukaj u źródła http://www.gordon.army.mil Quote Link to post Share on other sites
szamanak Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 z tego co mi wiadomo to uzywaja oni radi motorola SABER I/II/III oraz zwyklych pmr motoroli numeru nie pamietam Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 A może radiuf? SABER, w jakiejkolwiek wersji, już od wielu lat nie jest używany Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts