mielcu Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Ostatnio kupiłem komorę HU Prometheusa i lufe JBU 6.03 do M4A1 G&P, i powstał pewien problem. Kulki zatrzymują się w komorze, wchodzą w gumke tylko do połowy i dosyć trudno jest ją wepchnąć do środka ręcznie (przy pierwszej zacince tłok poszedł :wink: ). Miał już ktoś taki problem? Pomysły już mi się skończyły, testowałem już tą komorę z precką, stockową, gumką G&P i sharkiem Guardera... Czy to możliwe, że komora jest wadliwa, czy poprostu tam nie pasuje? Zauważyłem, że jak wysunąć lufę z gumką o jakiś 1mm to strzela w miarę dobrze, ale wtedy nie zacisnę zatrzasku na lufę. Gearbox nie był otwierany do czasu pierwszej zacinki, kiedy pękł tłok i musiałem go wymienić, więc opcji z popychaczem nie biorę pod uwagę. :cry: Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Miałem podobny problem - też komora Prometheusa + precka JBU - musiałem nasmarować silikonem gumkę hop-up oraz założyć ją ponownie, ponadto wyjąłem tą sprężynę, z przodu komory hop-up, więc komora przesunęła mi się do przodu. Replika teraz działa dobrze, wcześniej strzelała od 1 do 4 kulek naraz. Wymieniłbym też tą gumkę G&P, bo ta stokowa najlepsza to niestety nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts