MwMichal Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Witam. Od około tygodnia poszukuję informacji na temat shotgunów używanych (o ile były używane) przez US Army :) lecz dotychczas na nic konkretnego nie trafiłem (udało mi się tylko gdzieś wyczytać, że używali remingtonów 870/1100 ale było to dość niepewne źródło). Czy mógłby ktoś podać link do strony gdzie bym sobie o tym mógł poczytać? Albo napisać czego używali bo posiada taką wiedzę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Ja bym dołączył jeszcze pytanie, kto (jaka ranga, czym się zajmował, np. medyk) używał, ew. w jakich sytuacjach, jeśli to od tego zależało ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 http://www.olive-drab.com/od_other_firearms_shotguns.php i wszystko jasne. Głównie używane w walce w terenie zabudowanym (drzwi, zamki), dżungli lub w służbach wartowniczych no i przy pacyfikacji tłumów/zamieszek. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 usmc uzywa remingonów 870 od chyba tysiąca lat, jeszcze dinozałry nimi pacyfikowali. Mośki 500, chyba też 550 i 590, ale głowy sobie nie dam uciąć. Numerki mi sie mylą. no i benelki M4 z foldable stock. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts