seger Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) za ok tydzień kupuję nową replikę mianowicie g36 od jg. chcę od razu do niego wstawic bore up. podają ze większej średnicy to jest.. ale no oki. cylinder siedzi w gb wiec jakim cudem jest on większy? jeżeli ktoś ma możliwość zmierzenia lub wie ile wynosi średnica cylindra borka poproszę o podanie wymiaru tego najlepiej jak najdokładniej zmierzyć ( mikrometrem lub suwmiarka elektroniczną z dużą dokładnością) dalsza częśc pytań dając ten zestaw czy standardowe zębatki wytrzymają to + m120? lub m130 jak z batką? mam 8.4v trzeba zmienić ? czy walnąć borka + zębatki heliki dobre+ spring ? czy wtedy gb wytrzyma to i jak z silnikiem jeżeli trzeba by zmieniać to czy wejdzie : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3578 dla mnie ceny i tak bedą niższe :) czy raczej złożyc baterie z ogniw innych ? a w razie czego jaki silnik wstawić ? myślałęm nad magnumem ale to chyba przesada... kable zmieniane od razu na silikonowe modelarskie i dane t- konektory 9 innaczej zwane deans) czy zamaist zmiany batki z 7C na 8C założyc mosfet ? czy to i to :P a. do zestawu dojdzie precka 6.03mm oczywiscie. mój zamiar to wyduszenie ok 450fps. ( zestaw zebatek pracuje ze springami do m150 włącznie ma od razu łożyskowane: prowadnicę springa oraz głowicę ale głowica do wymiany i tak na bore up) a jak z dysza ? zostawic standard g36 czy zmieniać na inną ? głowica podobno w g36 jest ciut dłuższa tzn. tulejka na której chodzi dysza. czy zamóiwc od normalnego zestawu ? cylek do borka oczywiście typ 0 :) bardzo proszę o jak najszybszą odp. z góry dziekuje. ponieważ kaska jest a g36c które posiadam na las nie nadaje sie. przepraszam za ortograficzne błedy ale mam uszkodzoną klawiaturę. Edited October 31, 2008 by seger Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Prawie wszystko było w temacie o tunningu g36 jg. Bore up ma większą średnicę wewnętrzną, zewnętrzna jest ta sama. pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Szulikos Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 nie ma potrzeby żebyś zmieniał zębatki, bo i tak masz metalowe. Jak walną to sobie wymienisz. Oczywiście przy założeniu sprężyny 120 bo 130 to już nie ma takiej pewności. Silnik też Ci wystarczy stockowy wymień sobie batkę na 9.6 najlepiej o dużej pojemności albo nawet 10.8 i będzie gitara. Łożyska też chyba byś musiał wymienić. Ale przy tym to będzie 400-410fps-ów. g36c do lasu? hmmm... dziwnie tak trochę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 3, 2008 Author Report Share Posted November 3, 2008 czytaj uważnie... g36 kupuję. a na koniec posta jest napisane : ponieważ kaska jest a g36c które posiadam na las nie nadaje sie. czyli g36c na las nie. g36 na las - tak :) tuning jaki bede robił i chcę to spring m135 wiec batka 8.4v chyba mało ale zakładam silnik magnum raczej. czy set: magnum + 9.6rc sanyo + silikonowe kable nie za duzo to będzie ? ROF jaki chcę mieć raczej jak w standardzie najwyżej o jedną kulkę na sekundę szybciej ale nie więcej. fidel: to że ma zew. taką samą to wiem :) ale ile ma wew. średnice borek Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Bateria będzie dobra, bore up nie pasuje do gutków JG. W np. CA,TM komora jest połączona z gb, w JG jest przerwa, przez którą bore'owe dysze są za krótkie i nie uszczelniają układu. Ja np. zastosowałem cichy zestaw głowic systemy. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Chciałbym wiedzieć, w którym miejscu jest połączona komora z gb w modelach CA, bo parę rozebrałem i zasadniczo system jest ten sam;) Problemem są minimalnie inne wymiary komory, które da się poprawić, ewentualnie można próbować z komorą CA. pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 witam mam g36k od ca i pytanie czy tuning proponowany przez capri tj http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=358 jest oplacalny za te kase a moze ktos znalazl lepsze mozliwosci innych serwisow ? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Pytałeś się już o to w innym temacie związanym z g36 od Ca więc nie wiem po co zaśmiecasz ten temat?Ale jak już się zapytałeś to odpowiem : Jeżeli sam nie potrafisz wstawić części do karabinu to się opłaca.Jeżeli umiesz to sam zakup części i wszystko wsadź ;) PzDr Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Nie będę taki i z okazji święta burego misia (chyba takie było wczoraj xD) odpowiem. Ten zestaw jest dobry. Ale .... osobiście dałbym zębatki helicalne borek m120 i styknie. Nawet na zwykłych zębatkach np. G&G czy G&P spokojnie m120 uciągnie. Masz kasę kup ten zestaw, ja bym tyle za tuning do m120 nie dał.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts