Boshi Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 dostałęm dziś replike RK-06W Real wood i co z tego jak w bateri jest urwany kabelek który musi być by strzelało to co mam zrobic nie wiem czy ja t urwałem chociaż wątpie za krótki ten kabelek i się może urwał co mam zrobić przylutować to jakoś?/ Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 jakbys zrobil i wrzucil zdjecie moglbym ci pomoc i doradzic - tak to ciezko powiedziec ale napewno jak cos jest oderwane trzeba przylutowac. Gorzej jak trzeba lutowac do ogniw baterii bo to akumulatorkom nie sluzy. Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 7, 2008 Author Report Share Posted November 7, 2008 jakbys zrobil i wrzucil zdjecie moglbym ci pomoc i doradzic - tak to ciezko powiedziec ale napewno jak cos jest oderwane trzeba przylutowac. Gorzej jak trzeba lutowac do ogniw baterii bo to akumulatorkom nie sluzy. juz to robione jest ale jakos akumulator trzymal 1h przy mocnej strzalnce po full naladowaniu co jest nie tak Quote Link to post Share on other sites
loopack Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Akumulator nabiera pełnej pary po 2-3 cyklu swej pracy. Nie dot. to aku Lipo. Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Jakiś czas temu kupiłem batkę Intellect Ni-Mh 9.6v 2000mAh i poprostu nie trzyma nawet 48h, sama się wyładowywuje. I moje pytanie: Jaka jest tego przyczyna, zaznaczę że ładowana jest microprocesorową i cykli miała może z pięć. Sorry że się dokleiłem nie chciałem zakładać nowego tematu. Quote Link to post Share on other sites
loopack Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 (edited) Ogniwa są strasznie różnej jakości. Jedna bateria będzie świetna, inna ten sam model będzie do kitu. Strasznie ciężko dopaść dobrą baterię. Mój brat ma w HK baterię AMA 1500 i jest git, a Ja mam 3 rożne i jedna średnia, reszta lipa. Z czasem przejdę na LiPo, bo ile można... Bateria składa się z kilku ogniw, wystarczy że jedno ma problemy i cała do d***. Edited November 7, 2008 by loopack Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts