djbury Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Witam , jestem w trakcie robienia ghillie suit , i pytanko , ponieważ zrobiłem już część spodni , a nie zafarbowałem , wiec lepiej zafarbować i poprzyszywać , czy przejechać sprayem ? , dziś zafarbowałem skromna czesc juty is strasznie ciemny kolor mi wyszedł , a i tak dałem mniej proszki niż pisało na barwniku. proszę o poradę Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Barwnik. Juta nie bedzie sztywna jak po poszprajowaniu...i będzie lepszy kolor. Link to post Share on other sites
djbury Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 lecz jaki najlepiej ,bo zrobilem jednym i wyszedl strasznie ciemny , prawie czarny , a rozrobilem go inaczej niz normalnie , bo wsypalem i tak mniej proszku Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 A nie można było zadac tego pytania w którymś z tematów o ghille?? Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Jeśli wychodzi za ciemny kolor to porostu rozcieńcz barwnik w większej ilosci wody albo poprostu dodaj go mnie. Link to post Share on other sites
djbury Posted November 23, 2008 Author Report Share Posted November 23, 2008 chciałem w Przyklejony: [OPIS] Ghillie Suit - ale niestety zamknięty... Link to post Share on other sites
Side Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Dodaj naprawdę małe ilości barwnika. Gdy farbowałem, dodałem 1 łyżeczkę barwnika do około 4, 5 litrów wody. Jeśli chciałem intensywny kolor, dodawałem 2 łyżeczki do mniejszej ilości wody. Pamiętaj, że lepiej jest "niedofarbować" jutę i później jeszcze raz powtórzyć proces, niż przesadzić z barwnikiem. W sumie też zależy od tego jakiego barwnika używasz. Kombinuj, aż uzyskasz pożądany kolor. Link to post Share on other sites
adam1 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 hm przyjaciulu ja robielm barwnikiem caly "farsz" do ghila a efekt koncowy dokonczyly Farby w Puszce:D Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 ja osobiście wole jednak puszki ;P bez większych problemów w krótką chwile można uzyskać kolor taki jak sie chce a jeśli juta się sklei to bezproblemowo da sie ją rozczesać zwykłym grzebieniem. jeśli chcesz dużego wyboru kolorów to poszukaj na necie w skateshopach farb do grafitti ;) Osobiście polecam dwie marki farb: - montana black - około 12/13 PLN za puszke, farba z połyskiem ale przy malowaniu juty nie ma to wielkiego znaczenia, wysokie ciśnienie dzięki czemu idzie malować nią naprawde szybko, ponad 100 kolorów w palecie z czego oczywiście po kilka odcieni zielonego, żółtego i brązowego - montana gold - 15 zł za puche, farba matowa, ciśnienie mniejsze niż w blackach, z tego co pamiętam to około 170 kolorów a co za tym idzie jeszcze bogatszy wybór odcieni do tego jakaś końcówka dająca gruba kreske (fat cap) i w jakieś dwie minuty możesz mieć pomalowane całe ghillie ;] Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 barwniki i tak chyba wyjdą taniej Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Niezależnie od tego czym malujecie to zwróćcie uwagę na to żeby góra (czyt. plecy) były w odcieniach ciemniejszych a boki w jaśniejszych. Takie ghillie zdecydowanie lepiej maskuje, a wszystko to się wzięło u snajperów od zwierząt. Wystaczy zapytać specjalisty: http://mongabay.com/images/2005-05/siberian_tiger-10.jpg Link to post Share on other sites
Recommended Posts