Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14 AGM Problemy z HU

Recommended Posts

Otóż posiadam m14 agm i mam z nią następujący problem :???: .

Jeżeli ustawie hu na połowie to praktycznie co któraś kulka mi się zacina i jak by nie mogła wystrzelić kulki, a jak daje na minimum hu to strzela tak jak bez hu i normalnie.

Wysłałem ją do serwisu Krakman ale tylko postrzelała normalnie na 1 strzelance a później znowu to samo :wink: .

Proszę o pomoc :poddanie:

Możliwe, że ci się gumka hop-up zawinęła, albo coś w komorze jest źle zmontowane. Miałem ostatnio zacinki na gumce właśnie, bo lufa systemy była nieco za gruba i gumka była zbyt naciągnięta.

Najlepiej rozbierz guna dobierz się do komory i zobacz czy tam jest wszystko jak należy.

Chociaż tak jak się nad tym zastanowić, to przyczyna może być o wiele bardziej prozaiczna. Czy masz stockową gumową gumkę hop-up? No to teraz spójrz na termometr i zobacz ile mamy stopni. Przy tych temperaturach gumka może po prostu stwardnieć i dlatego kulki się blokują. W tej sytuacji wymiana na sylikon powinna pomóc. Zobacz zwyczajnie czy ten problem występuje też np w ciepłym pomieszczeniu.

Innym rozwiązaniem jest też pryśnięcie smarem sylikonowym na kulki, albo bezpośrednio do komory, jak się nasmaruje, to kulki powinny miękko przechodzić, gumka powinna nieco zmięknąć, a i kulki będą miały większy poślizg, choć na początku pewnie w ogóle nie będzie podkręcać, no i to też tylko tymczasowe rozwiązanie.

Póki co tylko tyle można ci poradzić. Kombinuj.