Damotr Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 (edited) Mam pytanko na temat oryginalnej kamizelki PBA (Personal Body Armor). Chodzi mianowicie o jej wygodę i jakość. Z tego co wiem przedni panel jest połączony z tylnym za pomocą dwóch dużych i szerokich petek. 1. Gdzie ewentaulnie można kupić/przymierzyć kamizelkę PBA? 2. Czy zapięcie patkami jest wystarczające (może trzeba je jakoś wzmocnić? Z góry dziękuję... Edited December 5, 2008 by Damotr Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Po przejrzeniu wyników googla wychodzi, ze to PBA to jakaś podróbka tego co zwykło się nazywać PT Body Armor, produikowanej kiedyś przez firmę PT Armor dla amerykańskich SF. Tego typu nie nosiłem, ale podobne tak - cóż, jak wypchasz to kevlarem i kaflem to już nie jest jakoś super wygodna. 1. Oryginał w Polsce, mała szansa. 2. Powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts