Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z AKS-74U D-boyi

Recommended Posts

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z moim AKS-74U , Problem polega na tym ze nie podaje kulek na auto a na semi jak najbardziej. Wiem że nie jest to wina selektora ognia ani ogólnie GB. Z magazynkami też nic nie jest bo sprawdzałem to na wielu magach i było tak samo.

Więc co może być nie tak ?

Edited by Kosa30

nie napisałeś czy coś robiłeś z GB i jaką masz batkę.

Może po prostu masz tzw "kosiarkę" po tuningu? - za duży Rof i magi nie wyrabiają, bo dysza chodzi na tyle szybko, że kulka nie zdąży nawet "wskoczyć" do komory?

Na jakich magach sprawdzałeś? Różnych firm? Midcapy, lowcapy, hicapy? Czyste? Przesmarowane?

EDIT:

Filon ubiegłeś mnie :).

Zapomniałbym właśnie dopisać o sprawdzeniu kulek :).

Edited by RED (Lone Wolf)

Ale właśnie z magami nic raczej nie jest to brałem magi od kumpli i było tak samo. A kulek tez wątpię używam G&G i jak dotąt działał bez zarzutu.

Rofa mam średniego,sprawdzałem na magazynkach D-boyi chyba cymki(spiłowane) i były to hi-capy. Sprawdzałem też na mid-capach ale nie pamiętam jakiej firmy.

Edited by Kosa30

Sprawe może załatwić tzw. opózniacz popychacza dyszy.

Możliwe że dysza za ciężko chodzi, musisz ja przesmarowac (miałem tak w ak-47 cymki) poprostu dysza była za ciasna i ciężko chodziła. Trzeba przesmarowac, ew delikatnie przypiłoać (może szczelność spaść jak zle zrobisz).

Edited by Jacek GROT

luis33 nie wiem skąd takie pomysły...

Co ma zapchany tłok papierem (skąd tam papier?!) do nie pobierania kulek z maga na auto (zwłaszcza, że singiel działa) ? a tym bardziej co ma Dystanser do tego?

Jakby dystanser wypadł jakimś cudem spod gumki hu w komorze to conajwyżej by mu kulek nie podkręcał.

Jeżeli masz jednak sprawdzone w rzeczywistości swoje informacje, co do "zapchanego papierem tłoka" i "wypadania dystansera" do braku pobierania kulek na "automacie", to proszę - opisz dokładniej, bo ja nie widzę sensu w tym co napisałeś niestety.

Kosa, sprawdź tą "nadlewkę" możliwą w komorze HU co pisał Cyrek.

Spróbuj też na magach je trochę dociskać, jeżeli się okazuje, że np na auto pierwszą kulkę pobiera a następnych już nie. To może być wina po prostu nie do końca pasującego maga (zatrzask).

Jak to nie pomoże to cóż, najwyżej na gwarancję.

Edited by RED (Lone Wolf)