Kosa30 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Witam Od jakiegoś czasu mam problem z moim AKS-74U , Problem polega na tym ze nie podaje kulek na auto a na semi jak najbardziej. Wiem że nie jest to wina selektora ognia ani ogólnie GB. Z magazynkami też nic nie jest bo sprawdzałem to na wielu magach i było tak samo. Więc co może być nie tak ? Edited December 29, 2008 by Kosa30 Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Też miałem podobny problem w swoim RK. Przesmarowałem Hi-Cap i zmieniłem kulki. Teraz prawie zawsze podaje bezproblemowo na semi jak i na auto. A i a propos kulek, wcześniej używałem Gold Fire, przerzuciłem się na Blastery, a niedługo przyjdą PJ'oty razem z dwoma midami ;-) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) nie napisałeś czy coś robiłeś z GB i jaką masz batkę. Może po prostu masz tzw "kosiarkę" po tuningu? - za duży Rof i magi nie wyrabiają, bo dysza chodzi na tyle szybko, że kulka nie zdąży nawet "wskoczyć" do komory? Na jakich magach sprawdzałeś? Różnych firm? Midcapy, lowcapy, hicapy? Czyste? Przesmarowane? EDIT: Filon ubiegłeś mnie :). Zapomniałbym właśnie dopisać o sprawdzeniu kulek :). Edited December 29, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Ale właśnie z magami nic raczej nie jest to brałem magi od kumpli i było tak samo. A kulek tez wątpię używam G&G i jak dotąt działał bez zarzutu. Rofa mam średniego,sprawdzałem na magazynkach D-boyi chyba cymki(spiłowane) i były to hi-capy. Sprawdzałem też na mid-capach ale nie pamiętam jakiej firmy. Edited December 29, 2008 by Kosa30 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Sprawe może załatwić tzw. opózniacz popychacza dyszy. Możliwe że dysza za ciężko chodzi, musisz ja przesmarowac (miałem tak w ak-47 cymki) poprostu dysza była za ciasna i ciężko chodziła. Trzeba przesmarowac, ew delikatnie przypiłoać (może szczelność spaść jak zle zrobisz). Edited December 29, 2008 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 Dziękuje za rady. Ale chyba oddam po prostu do jakiegoś serwisu bo jeśli to wina GB to wole w tym nie grzebać. Bo mam talent do rozkręcania ale do składania już nie za bardzo :-P Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Kumpel w AK Boyia miał mały nadlew w komorze H-U, w podajniku którymi kulki dostają się do komory. Ale najpewniej jest to wina dyszy tak jak napisał Jacek. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
luis33 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Morze to byc wina zapchanego tloka papierem albo dystanser mugl wypasc z lufy . Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) luis33 nie wiem skąd takie pomysły... Co ma zapchany tłok papierem (skąd tam papier?!) do nie pobierania kulek z maga na auto (zwłaszcza, że singiel działa) ? a tym bardziej co ma Dystanser do tego? Jakby dystanser wypadł jakimś cudem spod gumki hu w komorze to conajwyżej by mu kulek nie podkręcał. Jeżeli masz jednak sprawdzone w rzeczywistości swoje informacje, co do "zapchanego papierem tłoka" i "wypadania dystansera" do braku pobierania kulek na "automacie", to proszę - opisz dokładniej, bo ja nie widzę sensu w tym co napisałeś niestety. Kosa, sprawdź tą "nadlewkę" możliwą w komorze HU co pisał Cyrek. Spróbuj też na magach je trochę dociskać, jeżeli się okazuje, że np na auto pierwszą kulkę pobiera a następnych już nie. To może być wina po prostu nie do końca pasującego maga (zatrzask). Jak to nie pomoże to cóż, najwyżej na gwarancję. Edited December 30, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted December 30, 2008 Author Report Share Posted December 30, 2008 Co do tej nadlewki to sprawdzę, zatrzask z resztą też. A do gwarancji już nie mam :-P bo już raz mi zębatka siadła i do castomsa oddałem bo miałem bliżej i szybciej :-) Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted December 30, 2008 Author Report Share Posted December 30, 2008 A jednak była to wina zatrzasku nie zauważyłem że ten mały pin się obsunął teraz wszystko działa dobrze dziękuje wszystkim za pomoc :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts