Kylo200 Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Bardzo prosiłbym o pomoc ;/ Ostatnio moja HI-Capa 5.1 uległa zabłoceniu. ;] po nacisnieciu spusty pistolet nie odrazu reagował, po kilkakrotnym naciskaniu wreszcie zaskakiwał, generalnie chodzi o to że ten srebrny kurek po zdjeciu zamka niechciał reagować na spust. Wpadłem na genialny pomysł wyczyszczenia całego mechanizmu :wink: . Rozkręcam pistololet, czyszcze, wszystko git , składam....... i kurek wogóle się nie blokuje ;D Coś pewnie sknociłem ze składaniem ;] I tu pojawia się pytanie co ;] ?? Jakby ktos chciał pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Jak cos to piszcie to wstawie zdjecia;] jak tylko się dowiem jak ;D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Rozbierz, złóż. Ponawiaj procedura, aż będzie działać. Quote Link to post Share on other sites
Kylo200 Posted January 5, 2009 Author Report Share Posted January 5, 2009 Niestety rozkładam i składam tak już od 3 dni. Dzisiaj się pomęczyłem jeszcze z 1 godzine ale nic nie idze. Kurek nawet niechce myśleć o blokowaniu się, chodzi jak sprężyna w góre i w dół. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Źle złożyłeś cały spust. Położyłeś taką blaszkę od bezpiecznika na komponętach? Generalnie do tego tak się dzieje jak też nie nałożysz kabąka od kurka na sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Kylo200 Posted January 14, 2009 Author Report Share Posted January 14, 2009 mógłbys wytłumaczyć mi pokolei co i jak ?? Mam dwie blaszki jedna zgieta lekko w góre i druga mniejsza i ciensza takze zgieta w góre. Jest jeszcze i trzcia od bezpiecznika. Co mam zrobić ?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Dwie blaszki? A to Ci nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
Kylo200 Posted January 14, 2009 Author Report Share Posted January 14, 2009 sa trzy blaszki 8-) ale raczej ta pierwsza nie ma znaczenia zadnego ;D służy tylko by odblokować spust . Ok teraz mam nowy problem ;] kurek sie juz blokuje ;] ale teraz spust jest lekki i nie powoduje odstrzału kórka ;] Quote Link to post Share on other sites
Cortes_ Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Te trzy blaszki to tzw. sprężyna trójpalczasta. Ponaginaj je tak, żeby uzyskac zadowalający Cie efekt. Pierwsza z lewej, najkrótsza odpowiada za bezpiecznik chwytowy. Środkowa między innymi za to jak spust ciężko pracuje jeśli się nie mylę; możliwe też, że właśnie za to aby kurek zostawał z tyłu. Trzecia natomiast odpowiada za blokadę spustu zanim zamek nie wróci na swoje miejsce... Jakoś tak to jest. Musiałbym zajrzeć, żeby sobie przypomnieć, ale lenistwo mi doskwiera ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts