Jarhead1991 Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Witam.To co w temacie nie wiem jak oddzielic front od body.Wybijam metalowy pin zaraz za zamkiem a pod szczerbinka.Front zaczyna juz sie ruszac.Ale dalej trzyma go cos na dole i nie wiem co.Jak to zorbic??? Quote Link to post Share on other sites
Mohawk_PL Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 po wybiciu pinu o którym mówisz, zdejmujesz okładziny i wybijasz kolejny pin (on jest pod okładzinami) od tego metalu na którym osadzona jest szczerbinka. Przesuwasz ten metalowy klocek w stronę muszki, a po tym metalowym klockiem tam gdzie wcześniej był zamocowany, patrząc od góry powinieneś mieć śrubę imbusową bodajże rozmiar 2. Luzujesz śrubkę i wykręcasz delikatnie lufę zewnętrzną by nie uszkodzić wewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 10, 2009 Author Report Share Posted January 10, 2009 po wybiciu pinu o którym mówisz, zdejmujesz okładziny i wybijasz kolejny pin (on jest pod okładzinami) od tego metalu na którym osadzona jest szczerbinka. Przesuwasz ten metalowy klocek w stronę muszki, a po tym metalowym klockiem tam gdzie wcześniej był zamocowany, patrząc od góry powinieneś mieć śrubę imbusową bodajże rozmiar 2. Luzujesz śrubkę i wykręcasz delikatnie lufę zewnętrzną by nie uszkodzić wewnętrznej. Ok dzieki:) Quote Link to post Share on other sites
_Zygus_ Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Na drugi raz kolego podaj konkretną nazwe repliki (np. rk-02 itp) Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 A jak zdjac okladzine dolna????Jestem zielony w tym bo to moj pierwszy AK. Quote Link to post Share on other sites
_Zygus_ Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Kiedy już zdejmiesz górną okładzinę (wnioskuję że wiesz jak to zrobić) przy lufie masz taki ślimaczek. Dajesz go do góry i odciągasz całą metalową część żeby nie trzymała okładziny a rzeczoną ciągniesz w dół i schodzi. Jeśli dalej nie wiesz jak to zrobić (nie jasno tłumaczę? :-F) to powiedz a ja wstawię fotki. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Zygus, a co to za różnica jaki model? AK74 Boya mają front taki sam. Quote Link to post Share on other sites
Jarlslav Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Czy macie może szczegółową instrukcję rozkładania i składania RK-02 Boyi? Chciałbym mieć dobrą podstawę teoretyczną przed rozpoczęciem samodzielnego demolowania repliki :-F Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Pisz do mnie na gg Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...zeciach/#Item_0 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts