Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4: kolba taktyczna i przedni chwyt

Guest ctalkep

Recommended Posts

Guest ctalkep

Witam! Posiadam replikę PJ'ta M4A1 CQB z klasyczną kolbą taktyczną oraz klasycznym chwytem przednim.

Problem polega na tym, że kolba taktyczna dosłownie "lata", nawet wtedy, kiedy jest złożona. Czy mogę w jakiś sposób ją unieruchomić? Podobny problem mam z chwytem przednim, który też "lata" w prawo i lewo. Ponadto blaszka trzymająca z przodu osłonę lufy odstaje od muszki na 2-3 mm! Proszę o pomoc i dziękuję za porady!

Rozwiązanie jest jedno taśma izolacyjna, zdejmij kolbę z prowadnicy, przyklej kilka pasków taśmy izolacyjnej wzdłuż prowadnicy tak żeby kolba ciężko wchodziła a zarazem nie zwijała taśmy i problem z głowy. Sprawdzone przeze mnie na kolbie SF miałem to samo.

A co do chwytu przedniego to dokręć to blaszkę do muszki maksymalnie jak się da a jak będzie to samo to podłóż coś na krawędzi styku osłony z blaszką.

• 5 weeks later...
Guest ctalkep

Witam!

Udało się, nawciskałem w luźne przestrzenie kawałki taśmy izolującej i przedni chwyt jest jak nowy! Podobnie z kolbą, na bolec na czubku i w miejscu najwygodniejszej pozycji nakleiłem 2-3 warstwy taśmy izolującej i teraz kolba ani rusz!

Dzięki za pomoc, pozdrawiam! :wink: