konrad86 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Mój problem polega na tym, iż podczas strzelania w pewnym momencie zacina się spust na pojedynczym trybie ognia . Po zabezpieczeniu repliki lub przełączeniu na auto wszystko wraca do normy. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Mam tak samo od nowości.... Kolega mówił że w swojej cymie (AK pierwszej gen.) ma tak samo.Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje ... Semi i Auto działa więc niech narazie tak zostanie... Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Może nie do tematu, ale nazwa bije wszystko ; ) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 To normalne w aegach. Nazwa tematu rzeczywiście wybitna :D Quote Link to post Share on other sites
konrad86 Posted January 16, 2009 Author Report Share Posted January 16, 2009 Starałem się ;) A i jeszcze jedno co może być przyczyną znoszenia kulki. Wykluczam wiatr bo obojętnie w jakim strzelam kierunku znosi je po przebyciu parunastu metrów w jedną stronę. Przekręciłem trochę lufę wewnętrzna czy jak to się tam nazywa i teraz znosi je do góry :wink: Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Miałem tak samo ze spustem w M4 Boyi rozebrałem gearbox po czym nie stwierdziłem żadnej awarii, złożyłem z powrotem i wszystko jest OK jak dawniej. Nie wiem do końca czego jest to przyczyna ale bardzo możliwe że to płytka selektora ognia jest coś nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Na forum już o tym było. Co jest powodem, jak to rozwiązać i dlaczego tak się stało. Oczywiście Pan Konrad nie użyje opcji szukaj zanim założy temat. Co do znoszenia gumki.. 1. Za lekkie kulki 2. Wykręcona/zrąbana gumka Hop siupa Quote Link to post Share on other sites
zyga1616 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Starałem się ;) A i jeszcze jedno co może być przyczyną znoszenia kulki. Wykluczam wiatr bo obojętnie w jakim strzelam kierunku znosi je po przebyciu parunastu metrów w jedną stronę. Przekręciłem trochę lufę wewnętrzna czy jak to się tam nazywa i teraz znosi je do góry :wink: Masz krzywo założoną gumkę więc skręca na boki, zawsze sprawdż czy ten dzyndzelek jest na środku. A jeśli uciekają ci kulki w górę/w dół to pokręć taką zębatką do regulacji Quote Link to post Share on other sites
konrad86 Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 Szukałem na zadane pytanie odpowiedzi lecz niestety jej nie znalazłem dlatego założyłem ten temat. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 U mnie w S-systemie P&J powodem nieodskakiwania spustu po każdym strzale na semi było nieprawidłowe wsadzenie sprężynki od spustu. wyskoczyła z dziurki w spuście i zakleszczyła się niżej - tym samym nie dawała takiej siły odrzutu - sprawdź to dla pewności. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts