Filipoo23 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Witam. Po długich przemyśleniach, postanowiłem zakupić G36K od JG (G608 4), bo na razie eMka ICSa, jest dla mnie nieosiągalna, ze względów finansowych. Jako, że ma długą lufę, to na razie zrezygnowałem z precki, i wolałbym poprawić żywotność. I tu jest moje pytanie. Jakie części wymienić? Prowadnicę sprężyny? Łożyska? Głowicę tłoka? Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam, Filip. Edyt: Czy TA prowadnica, TE łożyska, będą odpowiednie? Coś u krakmanów, z głowicami tłoków, to słabo... Jeszcze miesiąc temu, było ich sporo... Chyba, że PJa :???: Edited January 28, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Prowadnice śmiało bierz łożyskowaną PJ , ładowałem ją do 5 czy 6 replik od sprężyn M100 do M140 i trzymają sie dobrze . Pozatym wymień przede wszystkim sprężynę na coś o niejednakowym skoku bo te chińskie strasznie obciążają części do tego dorzucił bym dyszę uszczelnioną , wszystkie chińczyki tracą masę FPS w tym miejscu . PS.JAk byś był zainteresowany to mam G36K CA na sprzedaż , cena jak stok chiński . Edited January 28, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Ok. Wielkie dzięki, za szybką i dokładną odpowiedź:) Więc, może być taki zestawik? Dysza Prowadnica (SRC, bo metal :D ) Spring Tylko tu jest problem. Bo na 360 FPS, jest tylko MadOniona... Nie lepiej SP120 Guardera? Ale to znowu, zmniejszy żywotność... P.S co do oferty, to przemyślę :) Dzięki za info ;) Edit: A nie lepiej prowadnicę Systemy? Droższa, ale to w końcu Systema. Będzie to miało jakieś odzwierciedlenie w stosunku do PJa? Edited January 28, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Prowadnica nie ma żadnej różnicy , a sprężyna , przy M120 będziesz musiał baterie zmienić , ale obciążenie część wzrośnie minimalnie dzięki temu że sprężyna ma niejednakowy skok . Edited January 28, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 Aha. No dobra. Wybiorę jednak M110, może w przyszłości wymienię na M120 Systemy, czy SP120 Guardera. A poza tym, części mogą być? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Ta , i nie sensu pchać więcej kasy w chińską replikę . Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 To wiem. Za rok - dwa, kupię sobie jakąś replikę markową. Prawdopodobnie będzie to eMka ICSa :) Wielkie dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts