Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem M16A4 JG

Recommended Posts

Chciałem sobie zamówić kolimator do m-ki, co za tym idzie pasowało by zdjąć celownik i tu pojawia się problem. Męcze się już z tym drugi dzień i w żaden sposób nie moge go zdjąć. Te piny nie dają się wybić w żadną strone, kumpel w swojej też ma taki sam problem. Mógłby mi ktoś opisać jak to rozebrać, byłbym bardzo wdzięczny.

Hmm... A chodzi Ci o muszkę czy szczerbinkę? Bo pojęcie "celownik" nie jest zbyt precyzyjne.

Jeśli jednak o muszkę to w mojej eMce wychodzą (stabilizatory/piny jak zwał tak zwał) na lewo jak i prawo. :roll:

Te piny nie dają się wybić w żadną strone, kumpel w swojej też ma taki sam problem.

Może macie za mało siły? :roll:

Młotek i coś wąskiego powinno załatwić sprawę.

Pomogło choć nie było łatwo, niestety to nie koniec problemu. Wybiłem piny trzymając broń w lewo, ale to raczej nie ma znaczenia powinny wyjść też w prawo. Od spodu odkręciłem małego imbusa, pod uchwytem od zawieszenia i nic całość, ani drgnie. Jest może jeszcze jakieś zabezpieczenie? Nie chce ciągnąć na siłe, żeby nie złamać. A może zabieram się za to ze złej strony tzn. da się ściągnąć w stronę tłumika płomienia, czy trzeba rozbierać od pierścienia.