L0rdGrax Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Chciałem sobie zamówić kolimator do m-ki, co za tym idzie pasowało by zdjąć celownik i tu pojawia się problem. Męcze się już z tym drugi dzień i w żaden sposób nie moge go zdjąć. Te piny nie dają się wybić w żadną strone, kumpel w swojej też ma taki sam problem. Mógłby mi ktoś opisać jak to rozebrać, byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Eee.... pieprzone chińczyki :P Ja żeby odkręcić tłumik płomienia ostatecznie rozwierciłem tego małego imbusa :P Quote Link to post Share on other sites
L0rdGrax Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 Dobra, a wiecie chociaż w którą powinny wychodzić te piny. I czy wogule ktoś to rozebrał, kiedyś w swojej m-ce?? Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Hmm... A chodzi Ci o muszkę czy szczerbinkę? Bo pojęcie "celownik" nie jest zbyt precyzyjne. Jeśli jednak o muszkę to w mojej eMce wychodzą (stabilizatory/piny jak zwał tak zwał) na lewo jak i prawo. :roll: Te piny nie dają się wybić w żadną strone, kumpel w swojej też ma taki sam problem. Może macie za mało siły? :roll: Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Młotek i coś wąskiego powinno załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
L0rdGrax Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Młotek i coś wąskiego powinno załatwić sprawę. Pomogło choć nie było łatwo, niestety to nie koniec problemu. Wybiłem piny trzymając broń w lewo, ale to raczej nie ma znaczenia powinny wyjść też w prawo. Od spodu odkręciłem małego imbusa, pod uchwytem od zawieszenia i nic całość, ani drgnie. Jest może jeszcze jakieś zabezpieczenie? Nie chce ciągnąć na siłe, żeby nie złamać. A może zabieram się za to ze złej strony tzn. da się ściągnąć w stronę tłumika płomienia, czy trzeba rozbierać od pierścienia. Quote Link to post Share on other sites
L0rdGrax Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Udało się rozebrałem i tym samym się załamałem. Heh przecież m-ki nie da rady złożyć, bez celownika (muszki). Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Da się ją uciąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts