rekoss Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Dzisiaj zobaczyłem, że tłumik płomienia się lekko telepie, więc postanowiłem go dokręci. Jak już wziąłem mały śrubokręcik, to pomyślałem, że odkręce najpierw cały tłumik. Wykręciłem śrubkę, potem tłumik. Jak już sie napatrzyłem, przykręciłem tłumik. Niestety podczas wkręcania imbusa(?) krzywo wszedł i się zaklinował. Ostatecznie zniszczył mi się śrubokręt, a inne są za duże. Jednak udało mi sie przynajmniej w jakiejś części dokręcić tłumik. Teraz mam pytanie, klucz imbusowy o jakiej średnicy mam kupić aby to dokręcić(w temacie o m4 JG ktoś napisał, że to klucz o śr. 1mm, a potem inna osoba, że 1,5mm ; niestety w żadnym sklepie nie znalazłem klucza o tej mniejszej średnicy) Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Imbus jest 1mm na 100% napewno znajdziesz go w jakimś dobrym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
rekoss Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 ok, wielki dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
rekoss Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 czy aby napewno jest to 1mm? mierzyłem, i podchodziło raczej pod 1,5mm Quote Link to post Share on other sites
Huey Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 To kup oba ,bo to nie za wielki wydatek :) Quote Link to post Share on other sites
rekoss Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 Jednak jest to 1,5mm Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Ja przed wczoraj odkręcałem tłumik płomienia od giety i był potrzebny imbusik 1,5 mm O takie klucze pytaj w sklepach z narzędziami i tego typu artykułami ;) Quote Link to post Share on other sites
rekoss Posted February 15, 2009 Author Report Share Posted February 15, 2009 w sklepach typu Obi, można takie klucz znaleźć bez problemów... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts