natek_sk Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Witam! Gdzieś na forum widziałem taki post, gdzie jeden z kolegów bardzo ładnie opisał wszystkie kolory szkiełek w okularach i goglach. Niestety albo jestem jakiś ślepy albo mam pecha inne niż 5,5 :). Nie mogę tego odszukać i nawet przyjaciel guzik "Szukaj" nie pomógł... Zastanawiam się nad nowymi okularkami koloru brązowego i nie pamiętam co dawały takie szkiełka. Jak to jest z tymi kolorami szybek? Białe to wiadomo. Uniwersalne, nic nie dają. Żółte wyostrzają kontury i rozjaśniają obraz. Dobre na półmrok i cienie. Szare - matują obraz i chronią przed ostrym światłem. Czarne - podobnie jak szare tylko chronią przed bardziej intensywnym światłem. Brązowe, zielone, niebieskie i cała gama innych - nie wiem. Jak sie pomyliłem proszę o poprawę i zdanie bardziej "oblatanych" w temacie :) pozdr. Nateq Neuro - Rangers ASG Team [N-R 1] Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Ehhh... http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=23336&st=20 ;) Quote Link to post Share on other sites
natek_sk Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 Super, ale to nie ten post, którego wcześniej wypatrzyłem. Nie mniej daje to więcej informacji jakich szukam. Wielkie dzięki MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts