Marek Kiljan Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Witam, rozebrałem dziś mojego gana, m16 z JG IIIgen. Wszystko działa ok ale gdy wykonywałem test "strzykawki" odkryłem że szczelność bez dyszy założonej na gł. cylindra jest znakomita ale już z dyszą ucieka ciśnienie. na rynku jest kilka uszczelnionych dysz więc tutaj pytam która z nich będzie najlepsza do do mojej repliki? PS. nie zakładając 2 tematu chciałbym spytać czy to możliwe że sprężyna z GFC m115 daje większą moc niż m120 z MO?, gdy porównywałem obie to niedość że ta z GFC jest toczona z grubszego pręta to jeszcze jest dłuższa niż MO, nawet jak próbowałem je uginać na boki i sprężać to ta z GFC okazała się być twardsza... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 (edited) Sprawdzałem deepfire i CA , uzyskałem na obu strzykawkę , choć dziwne że stokowa jest u ciebie słaba , u mnie nawet po wytarciu z nadmiaru smaru jest strzykawka . A co do sprężyn może być tak jak piszesz , sprężyny MO szybko się zbijają , kiedyś po 2000 BB moja z M130 stała się M100 , pozatym GFC to też lipa mająca te same właściwość co MO tzn , za mocna na początku a potem tracąca moc szybko . Edited February 21, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 22, 2009 Author Report Share Posted February 22, 2009 Dobrze że napisałeś o tym smarze, to jeśli pod dyszą jest smar to staje się nieszczelna?, co do sprężyny to wygląda ta GFC jak co najmniej m130 Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) Dobrze że napisałeś o tym smarze, to jeśli pod dyszą jest smar to staje się nieszczelna?, co do sprężyny to wygląda ta GFC jak co najmniej m130 Nie jeśli pod dyszą jest smar to teoretycznie powinna być szczelniejsza niż założona na sucho.Ja mam w augu sprężynę m110 MO już pół roku i jakieś 20 tys kul przebiegu i utrzymuje się FPS na taki poziomie jak na początku. Edited February 23, 2009 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 Sugerujesz w takim razie zmianę dyszy na uszczelnioną? Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Chłopie naucz sie czytac ze zrozumieniem,jak dziecko z przedszkola.. Tak zmień dysze na uszczelniona i zobacz efekt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts