alzajac Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Witam, Mam zamiar na dniach usprawnić swoją plastikową replikę hełmu PASGT która ma jedynie 2 punktowe zawieszenie. Zamierzam zrobić własnoręcznie zawieszenie takie jak od hełmu MICH i potrzebne mi są wymiary poduszki która jest z tyłu oraz jakiej szerokości taśma jest użyta w takim zawieszeniu (20mm czy 25mm). Jeśli ktoś byłby tak miły i zmierzył to dla mnie byłbym wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
alzajac Posted March 12, 2009 Author Report Share Posted March 12, 2009 nieaktualne - zawieszenie zrobione :) Quote Link to post Share on other sites
alzajac Posted March 14, 2009 Author Report Share Posted March 14, 2009 Ponieważ były prośby bym wstawił tutaj fotki tego co stworzyłem, proszę bardzo, oto one: Dodam że koszta całkowity tego zawieszenia to ok 7 zł (wszystko co potrzebne dostępne w każdym sklepie z pasmanterią. W moim przypadku największy problem sprawiło znalezienie taśmy o szerokości 20mm. W tym zawieszeniu wykorzystałem kawałek oryginalnego paska pod brode jaki był już z hełmem ale będę go musiał poprawić bo za bardzo odstaje od brody (co z resztą widać). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts