Berlin Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Parametry: Materiał: Metal + Wysokiej jakości Tworzywa sztuczne, z Metalu wykonane jest body, lufa zewnętrzna, magazynek, Szyna Ris, Elementy celownicze, Chwyt i wiele innych części. Z tworzyw wykonano: Kolbę, okładziny chwytu przedniego i chwyt pistoletowy. Producent: WGC Shop w oparciu o części G&P - Karabin od zwykłego G&P różni się tylko tym, iż został złożony w firmie WGC, na podzespołach G&P, dzieki temu ustrzeżono się wielu niedociągnięć, które pojawiają się przy montażu zwykłych karabinów G&P, tj: Wzmocniono mocowanie kolby (nie chwieje się tak jak w zwykłym G&P), wzmocniono mocowanie lufy (również się nie chwieje jak w oryginale), przesmarowano całą replikę najlepszymi smarami. W replice zastosowano wiele wzmocnionych części: - wzmocniony gearbox v.II z metalowymi łożyskami -wzmocniony poliwęglanowy tłok -łożyskowana prowadnica sprężyny wykonana z metalu -wzmocniona, stalowa głowica cylindra -wzmocnione metalowe zębatki -silnik G&P M120 High Speed Motor -lufa precyzyjna 6,05mm Wszystkie te części pozwalają na cieszenie się karabinkiem w walce w stanie "wprost z pudełka" bez potrzeby inwestowania w tuning. Karabin ma moc około 370-380fps. Precyzja wykonania, metalowy korpus, oraz odpowienio dobrana kolorystyka tworzyw sprawiają, że jest to w tej chwili jedna z najlepszych replik M4 na rynku. Replika posiada na body oryginalne oznaczenia Colta, widoczne na fotografii. Parametry techniczne: Moc: 370-380fps Gearbox: Wzmocniony v.II z łożyskami 7mm Lufa: średnica: 6,05mm Prowadnica sprężyny: Wzmocniona, łożyskowana, metalowa Tłok: Wzmocniony, poliwęglanowy Silnik: G&P M120 High Speed Motor Długość: 690-772mm (opdowiednio ze złożoną i rozłożoną kolbą) Waga: 3015g Magazynek G&P 130 kulek mid-cap bez nakręcania. Kolba: Składana, 6 stopni położenia oto parametry broni.czy batka 9.6 nie zniszczy tej repliki??? Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 W żadnym wypadku nie zniszczy, nawet jej nie zarysuje:) Link to post Share on other sites
edzio39 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Ja bym sobie włożył na twoim miejscu lufe prec 6.03 :) Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Też mnie to ciekawi z tą batką,ale z tego co mi wiadomo i co wyczytałem G&P ma bardzo mocne flaki w stocku i 9,6V poprawi szybkostrzelność i nic tam nie klęknie,tylko nie wiem ile w tym prawdy że warto wsadzić układ mosfet dla jeszce lepszej poprawy Link to post Share on other sites
Berlin Posted March 18, 2009 Author Report Share Posted March 18, 2009 (edited) co do lufy ja w tej emce nic nie wymienialem ani nic nie dokupowalem;pp to była wersja z pudelka^^takze na wymiane lufy przyjdzie czas ; ] narazie sie zastanawiam co z ta batka bo w piatek jade sobioe kupic i nie wiem jaka: ) :???: co sadzicie o Akumulator 9.6V 3000mAh Strike Systems Edited March 18, 2009 by Berlin Link to post Share on other sites
Walker86 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Jeżeli masz biały tłok a nie niebieski to pierwsze co ci pójdzie to właśnie on, mi na stock i batce 10.8V 3300 wyrwało ostatni ząb na tłoku reszta bez uszkodzeń. Ale nie martw się tłok i tak jest do wymiany. Link to post Share on other sites
Berlin Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 Akumulator 9.6V 3000mAh Strike Systems Cena: 145.00 zł Dane akumulatora: Wykonany z 8 ogniw NiMh Napięcie 9,6V Pojemność 3000mAh Producent strike systems Długość akumulatora 180mm Średnica ogniwa 23mm Wtyk duży Pasuje do większości modeli ze stałą kolbą Akumulator wykonany jest z 8 ogniw niklowo-wodorkowych firmy Strike Systems, które charakteryzuje brak efektu pamięciowego oraz zwiększona pojemność przy zachowaniu identycznych wymiarów. Akumulator zapewnia większą szybkostrzelność niż inne akumulatory np: sanyo. Pakiet zalecany do replik o mocniejszej sprężynie niż standardowa (przy sprężynie fabrycznej wzrasta szybkostrzelność). Pakiety akumulatorów polecamy przy tuningu replik, gdzie zwiększone jest zapotrzebowanie prądowe. Do ładowania akumulatora zdecydowanie polecamy ładowarkę mikroprocesorową - zapewni odpowiednią żywotność ogniw Co sądzicie o tej Batce?? Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 (edited) Po przeczytaniu tego tematu, Tłok Stock G&P,juz sam nie wiem czy ta batka 9,6V to dobry pomysł do stockowego G&P ka, ale z koleji czytałem dość stary temat ,nie wiem czy mogę wkleić linka także tego nie robie i własciciel owej repliki wymienił glowice tłoka,bateria 9,6V i bodajże spężyna M140 ,precka ,gumka, reszta stock i chulało to Także juz sam nie wiem,może w starszych replikach były lepsze podzespoły Edited March 19, 2009 by mxsebek Link to post Share on other sites
Berlin Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 (edited) rozmawiałem z właścicielem sklepu i batka nie zaszkodzi jeśli nie będą leciały dłuższe serie niż 3 sec. także wszytsko ok zobaczymy jak sie bedzie to sprawowalo....w sek pluke 19 kulek także serie będa wystarczające; ) Chodziło mi teraz o sama batke co o niej sadzicie ; ) Edited March 19, 2009 by Berlin Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 A w końcu jak napisał jeden z forumowiczów sam tłok nie jest drogi i w najgorszym przypadku wymiana na nylonowy DF, taki polecano i daje powinno byc dobrze Link to post Share on other sites
Antol Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 1.Nie ten dział, 2.Co ma zmiana baterii do tuningu? 3.Podobne tematy były nie jednokrotnie. 4.Zamykam Link to post Share on other sites
Recommended Posts