Zelber Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Jak w temacie, czy przy około 400-450 fpsach będzie zauważalna różnica między stockową lufą G&G (6,04, ale różne opinie są na jej temat) a systemą/promykiem? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Zapewne najbardziej odczuwalna w wadze portfela. Zmiana jednej 6.04 na inną tej samej długości daje prawie niezauważalne korzyści. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Weź Promyka. Świetne precki. Kulki latają w połączeniu z dobrą gumką i komorą jak po sznurku. Naprawdę warto. Najtaniej dostaniesz na Specshopie. W asgshop.pl jest drogo jak cholera. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Zapewne najbardziej odczuwalna w wadze portfela. Zmiana jednej 6.04 na inną tej samej długości daje prawie niezauważalne korzyści. W przypadku stockowym prec luf firmy G&G to niestety nie są tak dobre jak być powinny. Grzechotnik teoretycznie masz rację ale praktycznie wszystko zależy od długości lufy i mocy repliki. Dlatego zawsze pozostaje stara i poczciwa systemka która się sprawdza a jest o połowę tańsza. :) Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 Niestety niczego nowego się nie dowiedziałem;) Nikt nie porównywał luf g&g do innych markowych? W tym konkretnym przypadku chodzi o lufę długości 463mm i około 430 fpsów. Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Poszukaj sobie tematu, w którym był wyniki pomiarów robione na jakiejś uber maszynie. Okazało się, że te preclufy G&G wcale nie są takie precyzyjne i nie mają tych 6,04mm tylko 6,08mm. Ale to było jakiś czas temu, może teraz się poprawili. Osobiście polecam systemę (zresztą w w/w teście wyszły bardzo pozytywnie te lufy). Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 (edited) hmm po 1.) test wydaje mi się mało wiarygodny'(przeprowadzany przez madbulla iiii... madbull wygrywa) po 2.) Wyszło to, co jest od dawna wiadome- systema prezentuje się lepiej od g&g, jednak na ile będzie to odczuwalne w praktyce? Edit: link do testu luf wg madbulla http://www.madbullairsoft.com/images/Adver...el%20Report.pdf Edited April 10, 2009 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Ale co chcesz wiedzieć..? O ile centymetrów "LL" będzie lepsza od G&G..? Każdy test poza "laboratoryjnym" dla tej samej repliki, w której tylko przekładasz lufę będzie niemiarodajny. Na skupienie wpływa wiele czynników poza lufą. Dla Twojej repliki może być ogromna różnica lub ledwiezauważalna... Tak, czy siak - Prometheus ( Leylax ) jest najlepszy razem z... KMH. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Zgadzam się. Do tego gdzieś na WM'ie czytałem, że Promyk nadaje się bardziej do replik wyborowych, a KM Head do szturmowych, ale ludzie stosują je zamiennie. W mojej replice wstawiłem trochę dłuższego (niż stockowa lufa) promyka i w porównaniu do repliki G&G kolegi skupienie mam dużo lepsze. Z tym, że również mam Komorę Ka, on zwykłą, więc test nie jest miarodajny. No i jak pisałem: to różne długości luf... Lambert raczej wyczerpał temat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts