Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, zakupiłem używanego HK416, dzisiaj do mnie dotarł, podładowałem baterie podkręciłem hicapa, a on wystrzeliwuje co 2kulkę na oko w 200fps. Strzelałem do płyty cd z odległości 3m i kulka zrobiła tylko wgniecenie.

Wie ktoś może ocb?

Wyjmij komorę i sprawdź, czy się gumka nie pozwijała jakoś. Możliwe też, że Ci się kołnierz gumki zawija. Jeżeli gumka dobrze siedzi, a kołnierz przylega równo ze wszystkich stron do komory, to popatrz do lufy i pokręć hop-up'em, czy w ogóle jak zmniejszasz to go odbija z powrotem. Jeżeli nie, znaczy że masz coś z dystanserem, może jest za szeroki i nie chowa się z powrotem. Wtedy wystarczy ściąć go lekko z jednej strony (lekko!!). Jeżeli masz komorę dwuczęściową, sprawdź, czy sprężynka dociskająca komorę do gb jest dobra - czy nie jest pogięta, czy jest w miarę mocna etc. Ja miałem taki problem. Też mi się dławił, strzelał słabo, kilkoma na raz itd.. Kulki blokowały dyszę. I w ogóle to jak już go otworzysz, przyłóż palec do dyszy (tak, żebyś jej nie dotykał w jej najbardziej wysuniętym w przód położeniu) i sprawdź jak mocno dmucha. Jeżeli na tyle mocno, że masz w palcu uczucie lekkiego bólu, to z gb jest wszystko w porządku.

Jak widać, możliwości jest sporo..

Edited by ulis