4kmedo Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Przymierzam się do kupna repliki I klasy i nie mogę się zdecydować jaka firma. Replika pod tuning 450 fps seria m4/m16. Brane pod uwagę: Replika G&P + Usługa tuningu karabinów firmy G&P LEVEL II - ok 450fps Tuning G&P Replika CA + Usługa tuningu karabinów firmy Classic Army LEVEL II / 420 - 430 fps Tuning Classic Army Replika KA + Usługa tuningu karabinów M4/M16 firmy King Arms LEVEL II - ok 420 - 430fps Tuning King Arms Proszę o pomoc w wyborze. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Ja bym wybrał G&P bo dobre opinie o tym krążą ale to tylko moja opinia co do tego wyboru Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 KA. G&P jest przereklamowane Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Jestem posiadaczem M4A1 G&P i powiem tyle 1.wygląd ,wykonanie zew. ,spasowanie , bardzo dobre 2.flaki w środku (wiem bo własnie jestem na etapie delikatnego tuningu,a raczej poprawy fabryki) bardzo dobry z małym minusem,ale czepić to sie w kazdej replice mozna czegoś 3.cena ,niestety nie napawa radoscią ,ale chyba warto (no i w standardzie nie ma ładowarki ,batki i tylko jedenego maga) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 BARDZO dobre flaki?! no to chyba nie widziałeś bardzo dobrych flaków. od czego by tu zacząć? Od komory? a może od zespołu cylindra? nie no to może od lufy? no wspaniałe są te flaki. A może od magazynka który jest mega beznadziejny? PS to Ty chyba drogiej repliki nie widziałeś... Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Jak na stokowe flaki to uważam że sa dobre (tłok z trzema metalowymi zebami,cylinder typ 0 ,co prawda mosiężny ale nie widze w nim nic złego,prowadnica sprężyny metalowa łożyskowana , zębatki wyglądają na solidne ,potwierdza to dużo użytkowników ,dysza metalowa uszczelniona,głowica cylindra metalowa ,głowica tłoka nie jest rewelacyjna ale jak narazie u mnie dawała radę,lufa 6,05 mm ) komora fakt bez rewelacji ,takze chyba jak na stocka nie bardzo jest sie czego czepiać a co do bardzo dobrych flaków Ok kładziesz 1000zł i kompletujesz z górnej półki, lub odrazu systeme za 3000 tyś + także nie rozumiem twojej odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Chcąc mieć niezawodną i celną replike z 450 fpsami to "flaki" do wymiany w każdej z nich ( mam eMki tych trzech producentów ). King Arms ma tę przewagę, że komore HU już ma "najlepszejszą" i jest "najefektowniej" wykonany z zewnątz. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 O tym własnie napisałem ,o nowej stockowej replice ,a nie kreconej za niewiadomo jakie pieniądze Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Tuningowałem kilkanaście G&P i ani to wspaniałe z zewnątrz (KA bije na głowę G&P) ani wewnątrz. Lufa i komora to w ogóle się do niczego nie nadaje. A zespół cylindra w większości ma takie nieszczelności że od razu idzie ziuut. prowadnica ma łożyskowanie ale cierne, nie kulkowe. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Ja nie napisałem ze G&P jest najlepsze tylko wyraziłem swoją ocenę ,pozdro mxsebek Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Czy ktoś jeszcze może wypowiedzieć się o KA ? w świetle tych firm ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts