Blitz_IM Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Witam mam problem z SAWem gdyż kulki mi lecą na jakieś MAX 20m. Jakieś tam doświadczenie mam więc postanowiłem kupić nową gumkę i dystanser. Ale jak się w ogóle za tego klocka zabrać :) nie jest to M4 a zdarzało mi się w takowym grzebać więc poproszę o pomoc. Jak w ogóle wyjąć komorę HUp i czy muszę wyjmować Gbox :twisted: Dzięki Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 A jakieś konkrety ;-) Jeśli możesz podaj konkretne info. czyli: - Firma - Ile już ją masz i czy miałeś z nią problemy - Wymieniałeś coś w niej Jeśli nic nie piszesz typu, " Coś mi chodzi nie tak w GB " itp.. To mało mogę ci powiedzieć. Jeśli zasięg ci spadł z x metrów na x to może być to wina, wszystkiego co się tam znajduje. Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 o rzeczywiście firmy nie napisałem :wink: przepraszam A więc: A&k (chinolek) - mam 2 dzień :D z tym, że jest z drugiej ręki, w zasadzie za grosze kupiłem a raczej zamieniłem się za ak dboyi z dopłatą ., ten od kogo ją mam nie wiedział gdzie jest hop up i nawet nie regulował :) Czy to mogło wpłynąć na pogorszenie się lotu, a wręcz rozerwanie się gumki?? Co do GBX. "niby' chodzi poprawnie... Sam nie chcę grzebac w czymś takim jednak nie podejmę się tego, bo to nie emka, jednak troszkę te części inne.... A co do komory: po prostu chciałbym sprawdzić czy wszystko gra. moje pierwsze podejrzenie padło na gumkę i/lub dystanser... Chcę się na forum poinformowac bo z takim sprzętem do czynienia nigdy nie miałem :wink: A więc proszę o pomoc :lol: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) nie musisz wyjmowac gb :) wyjmujesz sama komorę :) z tego co kojarze komora ta ma podawanie kulek "pod kątem" a nie prostopadle do zatrzaska lufy. to ze sasieg spadł to : gumka padła. syf w lufie ze kulki ledwo co sie wytaczają, zużyta uszczelka na tłoku ( raczej nie to), zuzyta sprezyna Edited April 15, 2009 by seger Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 . syf w lufie ze kulki ledwo co sie wytaczają, to raczej nie to :D wyciorek poszedł do boju. A z tą sprężyną: właśnie cos za gładko ten gearbox chodził, może rzeczywiście zjechana, albo ??napeknięta??... A tak na marginesie jak by pękła to raczej w ogóle by nie strzelał chyba :D Takie banalne pytanie ale się nie spotkałem z tym jeszcze :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 no raczej ćiężko by było :P a jak czyściłeś lufę to ustawiłeś hopka na zero? bo mogłeś po prostu gumkę uszkodzic wyciorem i moze ci pluje na 20m Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 pluło przed czyszczeniem :) ale może tak zrobił poprzedni właściciel :evil: Zaraz do niego pytanko poleci :) Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 Witam! wyjałem komorę hopka i... nie było tam gumki :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: :uśmiech: Sam byłem maxymalnie zdziwiony :) Kupiłem Systemę (którą trzeba było dociąć) i teraz śmiga jak szalony :D Wszystko juz jest Ok :mrgreen: temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts