maniek15e Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Niedawno kupiłem karabin CM.028, jednak już pierwszego dnia użytkowania karabin przestał działać... Początkowo myślałem ze to bateria się rozładowała, podłączyłem do ładowarki, po 3h odłączyłem ładowarkę i ... karabin nie działa :( Po naciśnięciu spustu karabin nie reaguje podobnie jak przy pustej baterii, Sprawdziłem wszystkie styki i (chyba) wszystko jest dobrze. Jestem nowy i nie znam sie za bardzo na asg więc może to jest coś prostego co przegapiłem, Zależy mi na szybkiej odpowiedzi... Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Karabin wydaje jakiś dźwięk czy jest zero reakcji? Quote Link to post Share on other sites
maniek15e Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 (edited) Zero reakcji... PS. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale kiedy karabin przestał działać (jak myślałem że bateria padła) to wydawało mi się ze blokada spustu i zmiana trybu ognia wcześniej działała płynniej... Edited April 18, 2009 by maniek15e Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Próbowałeś innej baterii ? Quote Link to post Share on other sites
maniek15e Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 Nie mam innej baterii ;/ to moje pierwsze asg... Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Sprawdź: 1. Bezpiecznik 2. Okablowanie 3. Na innym aku 4. Blaszki stykowe w dżirboksie Quote Link to post Share on other sites
maniek15e Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 (edited) 1. bezpiecznik cały 2. nie mam innego aku 3. trochę boję się rozkręcać karabin, jak coś uszkodzę i nie przyjmą mi go potem na gwarancję... Czy mogę prosić o jakieś linki z filmami / poradnikami jak rozkręcić cm.028? Edited April 18, 2009 by maniek15e Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Linki są na forum, szukaj. Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 To jak nigdy tego nie robiłeś ani w okolicy nie znasz nikogo znającego się na tym to może od razu daj na gwarancję... Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 A masz woltomierz, amperomierz? Woltomierzem sprawdź czy bateria ma napięcie. Jak ma to amperomierzem zmierz natężenie prądu. Było już na forum jak to zrobić i co z tego wynika. Poszukaj. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maniek15e Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 Nie mam woltomierza ani amperomierza, więc chyba jedyne wyjście to oddanie na gwarancję... :( Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Mam ten sam problem. Jak wróce z obozu tj. za tydzień replike obejrzy specjalista. Jeśli ci się nie spieszy to poczekaj, może wtedy poradze co dokładnie trzeba zrobić. Quote Link to post Share on other sites
MatiSk8 Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Miałem tak dwa razy w mojej CYMIE :D Odkręć rączkę (tylko jedna śrubka). Jak ją ściągniesz, zobaczysz silnik. Odkręć dwie śrubki, którymi jest przymocowany (nie stracisz gwarancji). Ściąg silnik (uważaj na kable, aby nie zerwać). Spróbuj poruszyć czymś taki metalowy pręcik. Następnie złóż wszystko spowrotem i sprawdź czy działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts