Boshi Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Witam mam problem z RK 06 rozebrałem go oprócz gearboxa i i złożyłem całego, Lecz gdy oddaje strzał to jest taki chropowaty głos jakby tłok siadał czy coś. Co to może być a i nie działa wogóle Hop UP gumka wygląda normalnie stockowa. A i złożyłem go chyba tak jak powinien być,. Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 No własnie jak załozyłeś gumkę? A nie wypadł Ci dystanser? Takie coś co wystaje w komorze od wewnątrz 8-) Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Chropowaty dźwięk może wydawać wszystko co się znajduje w GB , polecam żebyś go rozkręcił następnie sprawdź czy wszystko dobrze skręciłeś czy przypadkiem coś nie wyleciało np. śrubka w jakieś zębatki.. Albo jeśli składałeś GB na siłę mogłeś coś połamać.. No jest pełno opcji Kolejna sprawa: STRZELA W OGÓLE TEN TWÓJ RK ?? Po złożeniu strzelałeś z niego czy coś jeśli tak to mógł pójść ci stokowy tłok... Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 (edited) rozebrałem go oprócz gearboxa DaZo kolega nie rozbierał GBX :) Dokładam sie do pytania; akacz strzela?? Edited April 19, 2009 by Blitz_IM Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 DaZo kolega nie rozbierał GBX icon_smile.gif Dzięki stary nie doczytałem :-F Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted April 19, 2009 Author Report Share Posted April 19, 2009 Strzela, Ale hop Up nie działa dystanser jest a gumka wydaje się w porządku. Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Możliwe że będziesz musiał wymienić komorę Hop-Up... Albo serwis ci pomoże, bo zgadywać to mogę, ale za wiele nie pomogę... Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Może coś wyłamałeś przy komorze?? A jak wyjmiesz dystanser to porusza się w środku takie coś pod dystansrem (co wychodzi z tej dziurki), możliwe że ta część (popychacz dystansera) zaacięła się i dlatego nie ma regulacji. Druga sprawa: jak włożyłeś lufę?? ta dziurka, która jest na końcu ma być dokładnie w tym miejscu gdzie wychodzi dystanser (tam gdzie ta dziurka w komorze) ?? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kubiz Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 (edited) Miałem dawno temu taki sam problem ze swoją szesnastką z PJa. Komora była cała, lufa była dobrze włożona, dystanser też, lecz hop up nie działał. Problemem okazał się właśnie dystanser- był niesamowicie miękki. Najpierw napchałem do niego przyciętych wykałaczek aby go utwardzić- podkręcał, ale nie do końca. W końcu wymieniłem cały dystanser i śmigało jak durne :-F Edited May 15, 2009 by Kubiz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts