PAT_Jezior Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 Hehe, za dużo uczucia wsadziłem w moją RS`ke, poza tym niedługo wzmocniony spust i coś więcej będzie w drodze ;) EDIT: Do użyszkowników mocniejszych giwerek: czy ktoś wsadzał 150 - 170 sp do standardowego cylindra ? Czy to wytrzyma takie sprężyny ? Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Hehe, za dużo uczucia wsadziłem w moją RS`ke, poza tym niedługo wzmocniony spust i coś więcej będzie w drodze ;) EDIT: Do użyszkowników mocniejszych giwerek: czy ktoś wsadzał 150 - 170 sp do standardowego cylindra ? Czy to wytrzyma takie sprężyny ? Do standardowego tłoka nie wsadzisz 170 sp, bo nie pasuje. Czy elementy w twojej snajperce (te które się zużyły) były metalowe? Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Nie chodzi mi o tłok, tylko cylinder ! Tłok prawdopodobnie dostane razem ze spustem. A co do części, to był jakiś shit metal (który szybko się starł/złamał na 120sp.) Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Twój sprzęt to TM czy HFC Ja mam świeżutką VSR-10 HFC i elementy wyglądają solidnie. Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 170 pasuje do standardowego cylindra, ale od radzam kupowanie tej shitowej sprezyny bo sie ubija i zamiast po 3 miesiacach miec okolo 540 fpsow mam 350 na kulce 0.20 i teraz sobie dorobie w jakiejs firmie. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 TO chyba jednak zdecyduje się na pdi, tylko zastanawiam się czy wejdzie do cylindra stokowego. Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 170 pasuje do standardowego cylindra, ale od radzam kupowanie tej shitowej sprezyny bo sie ubija i zamiast po 3 miesiacach miec okolo 540 fpsow mam 350 na kulce 0.20 i teraz sobie dorobie w jakiejs firmie. Rozumiem że posiadasz ową 170-tkę. Byłbym wdzięczny bardzo, jak byś ją zmierzył (jej zewnętrzne fi). Pozdrawiam. Czym wyrównać czerny ABS czy jest jakaś specjalna szpachla?? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 mialem ciezki likend:D jutro potaram sie zmierzyc Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Mam prośbę do posiadaczy vsr-10 ze sprężyną 170sp. Czy ktoś mógłby zmierzyć jej zewnetrzne fi i długosć. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 lekko odnawiając temat, ma ktoś g-speca ze sprężyną 130sp?? czy wzmocnine części PDI wytrzymają sprężyne 380 pdi i czy wogule tak owa będzie pasowała?? (jest już od dawna dostępna na WGC) Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 ponawiam prośbę do posiadaczy sprężyny do vsr-10 170sp czy ktoś zna jej zewnętrzne fi Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 myśle że wymiary są takie same jak w innych sprężynach laylaxa, więc wal do byle kogo o te wymiary 8) mógłby ktoś na moje pytanie odpowiedzieć?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 myśle że wymiary są takie same jak w innych sprężynach laylaxa... Ja też tak myślę, ale MG pisze na stronie że 170sp nie pasuje do standardowego tłoka, a kolega Szatan twierdzi że pasuje. Nic nie rozumiem :ściana: :ściana: :ściana: Nie chciał bymkupić jej w ciemno bo 100 trzeba dać :evil: _______________________________ Standardowa sprężyna ma na zewnątrz 10mm Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 sorry ze tak dlugo ale w koncu dzisiej dzien wolnegy i moge cos zrobic i przeczyscic guna :D wiec tak sprezyna 170 nie spasi do stockowego tloka jest za szeroka 170 - -szer. zew. - 11.4mm -szer. wew. - 8mm 130 - -szer. zew. - 10,7mm -szer. wew. - 7,9mm stockowa - -szer. zew. - 10,25mm -szer. wew. - 7,8mm 170 wchodzi tylko 62mm do stockowego tloka, bo tlok sie zweza w srodku, a dlugi jest na 95,8mm. Jedyna mozliwosc to troche go rozwiercic w srodku. Metalowy tlok jest dlugi na 91mm szeroki na 13,5mm jeszcze raz przepraszam ze tak pozno sie odezwalem, mam nadzieje ze pomoglem Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 wiec tak sprezyna.... Diękuję bardzo pomogłeś mi niesamowicie. Teraz wiem co mam kupić :lol: :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Mam kilka pyań: 1.Jaką najdłuższą lufę mogę zamontować w mojej stockowej VSR aby kulki latały jak najdalej, gdzieś przeczytałem że jak lufa jest za długa to kulki po prostu z niej wypadają. 2.Czy problem dystansera(w USR-11) wysytępuje w TM'owskich VSR'kach? Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Dystanser to element który jest nad numerem "VSR-25" (Taka mała rureczka) Jaką najdłuższą lufę mogę zamontować w mojej stockowej VSR Ja wstawiłem niby prec lufę o dł 450mm (na stockowej sprężynie) i ciągnie o wiele lepiej. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 by osiagi byly maksymalne objetosc cylindra musi byc jak najblizsza objetosc lufy - jesli sie myle niech mnie ktos poprawi Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 tak tylko ja się boję rozkrecać HU, bo znając moje zdolności manualne później go nie skręce, dlatego się pytam czy w G-specu jest dystanser czy nie ma Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 boję rozkrecać HU Aby sprawdzić czy masz dystanser nie musisz rozkręcać komory HU, wystarczy że zdemontujesz elementy VSR-27 VSR-26 (dwa wkręty). Po tym zabiegu bę dziesz mógł podnieść do góry dźwignię VSR-24. Pod spodem będzie siedział dystanser. ___________________________________ Więcej wiary w siebie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 by osiagi byly maksymalne objetosc cylindra musi byc jak najblizsza objetosc lufy - jesli sie myle niech mnie ktos poprawi e z moich wstępnych obliczeń wyszło że lufa może mieć ponad 36 metrów więc coś mi źle wyszło chyba , nie jestem orłem z matmy(3 na semestr), nie mam suwmiarki więc muierzyłem linijką wymiary: LUFA: wyskość ,,H" 303 mm, promień ,,R" 3,04 mm (przy wymianie na prec ta liczba zmaleje do 3,015) CYLINDER: wyskość ,,H" 230 mm, promień ,,R" 24 mm Wzór: (RxR)xHxPi (Pi=31,4) Mi to kompletnie nie wychodzi , jak ktoś ma chwilkę wolną może to policzyć? Albo odpowiedzieć na me wcześniejsze pytanie?? Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 V = [PI]r2(kwadrat)*H objętość walca gdzie r - promień podstawy walca H - wysokość walca Po drugie to PI = 3.14 a nie 31.4 Po trzcie to sprężone powietrze to odległość od czoła cylindra do głowicy tłoka (do momentu, gdzie ta glowica jest naciągnięta). Zmierzyłeś tą wartość?? Tak wiec: Objętość lufy : 30.3x6.08 = 879.710...... cm2 Objętość cylindra: cakładajac że ma szerokość 4,8cm czyli r=2,4 a długość to 23cm 23x4.8= 416.198......cm2 Jeżeli wszystkie dane cylindra podałes prawidłowo to wychodzi na to że jego "pojemność" jest 2 razy mniejsza od "pojemnośći" lufy Pamiętaj o jednostkach!! Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Pamiętaj o jednostkach!! objętość podaje sie w cm3 :wink: Quote Link to post Share on other sites
czarnyy2 Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Witam Sorry że sie wtrącam w rozmowe ale chciałem sie pochwalić że mój VSR ma w zależności od potrzeby 600 lub 900 fpsów :o i osiągnołem to bez jakiś kosmicznych częśći :wink: oraz jeszcze bardziej kosmicznych kosztów :wink: z MG cały projekt kosztował mnie 28 polskich złotycyh razem z przesyłką..... :) oraz "troche" czasu z pilnikiem do metalu 8) Nie wymieniałem jakiś cylindrów czy innych cudów techniki a całoś chodzi pięknie no i bez awaryjnie 8) Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 pisałem wszystkie wymiary w mm więc 3,14cm=31,4mm mówimy o cylindzrez czy tłoku , bo się już zgubiłem i pomyliłem się promień R cylindra wynosi około 12mm jeżeli lufa ma 2 razy większą pojemnność od cylindra to dlaczego mój karabin strzela czarny jak to zrobiłeś, tego się fizycznie nie da zrobić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts