KamcioG36c Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Witam! Chciałbym, aby mój pierwszy post inaczej wyglądał, lecz sytuacja w jakiej się znalazłem, wymaga szybkiej pomocy... Broń (jak w temacie), zakupiłem w czerwcu, zeszłego roku. Trafiłem pechowo na jakiś szajs i w części oznaczonej jako G35 wypadła jakaś maluteńka blaszka, cała roztrzaskana. Przed rozkręceniem silnik nie mógł poruszyć tym czymś, co wyrzuca kulki. Raz się zdarzyło, że broń zaczęła strzelać, ale z 15 min :/ Zdenerwowałem się i rozkręciłem ją, wraz z silnikiem, wypadła wcześniej wymieniona blaszka. Silnik po złożeniu, zaczął poruszać "wyrzutnią?". Tylko szkoda, że silnik (prawdopodobnie w zębatkach) wydaje dźwięk o wyższej częstotliwości ;[ a kulki nie wystrzeliwuje, tylko wypluwa na odległość 1-2 m (1 kulka na 100 strzałów) Pytanie brzmi: ile może kosztować część oznaczona jako G35, do tej repliki? Może da się z tym coś zrobić? Wielkie dzięki za wszelką pomoc! Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Am, przydałby by się zdjęcia tej części ale jeśli sądzisz że wydaje dziwny dźwięk w okolicy zębatek i "pluje kulkami " To mógł to by być tłok. No właśnie co to ta wyrzutnia... xD Quote Link to post Share on other sites
KamcioG36c Posted April 26, 2009 Author Report Share Posted April 26, 2009 To jest tłok, i właśnie z nim jest problem, teraz broń jest skręcona. Jutro postaram się dać foty. Sorki za tę wyrzutnię, ale śpieszyłem się do kościoła i zapomniałem nazwy xD I na pewno wydaje inny dźwięk - wyższy Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 No to jeżeli jest problem z tłokiem to zapewne trzeba go będzie wymienić, koszt takich lepszych to w okolicach 70-150 zł (oczywiście są droższe^^). Następnym razem pisz temat jak wrócisz z kościoła... :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Bankowo ostatni ząb tłoka. Albo coś od płytki selektora. Daj zdjęcia, to to zidentyfikujemy. Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Jak napisał cezi : "daj zdjęcia" I zacznij szukać coś z tego pakietu , oczywiście powyżej tych 70 zł: http://www.taiwangun.com/shop,list,012016 Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Niekoniecznie. Jeśli to tłok, to TEN wystarczy. Żeby zwiększyć jego żywotność wystarczy dobrze spodkładkować zębatki. Tak, by jak największą powieszchnią dotykały zębów. Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 No tak cezii.. masz w sumie rację. Powinien wystarczyć, a jak to będzie " coś od płytki selektora "? ;-) Quote Link to post Share on other sites
KamcioG36c Posted April 28, 2009 Author Report Share Posted April 28, 2009 Można jaśniej? Co to jest płytka od selektora? Może mała, metalowa, cienka blaszka? Sorki, że fotki nie mam, ale kompletnie nie mam czasu na rozkręcenie broni ;P Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Chodzi nam o zdjęcie tej części która wyleciała ci z GB !!! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts