Erav Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Witam, mam problem a mianowicie, bardzo silno grzeje mi się batka i silnik ma tak jakby małą reakcję, nie ma on siły pociągnąć zębatek. Bardzo proszę o pomoc. Co może być nie tak?? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Spróbuj podregulować śrubę regulacji silnika (mały imbus w na dole chwytu pistoletowego). Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Am wydaje mi się że przeładowałeś baterię..! Ile ją ładowałeś przed włożeniem jej do repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted May 2, 2009 Author Report Share Posted May 2, 2009 Nie to nie chodzi o regulacje silnika, a batka nie gra tu żadnej roli bo sprawdzałem na innej. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Nie to nie chodzi o regulacje silnika, a batka nie gra tu żadnej roli bo sprawdzałem na innej. Sprawdź na bardziej tolerancyjnym bezpieczniku. ,,Cymesy" mają bardzo słabej jakości kable - koledze na 9.6V 1400mAh-ej bateryjce izolacja wyglądała na taką, która właśnie się topi :wink: Sprawdź bez bezpiecznika, potem z jakiś większym (20-25A). Co do regulacji śruby silnikowej - w gearboxach wersji 3 jeszcze się nie spotkałem ze zjawiskiem niedokręcenia śruby silnikowej - jeżeli wcześniej gnat kręcił dobrze to i teraz powinien. Sprawdź giwerę na porządnym, firmowym aku. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted May 3, 2009 Author Report Share Posted May 3, 2009 Była sprawdzana, niestety nadal to samo, oddam na gwarancję, niech się męczą. Dziękuję za odpowiedzi :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts