Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam. jestem zielony ale postaram sie wytlumaczyc o co mi biega.

od znajomego mam Berett-e 93 SRC/STTI z BB na GGas.

dzialala dobrze za jego kadencji. jednak jakis czas temu zaczela szwankowac. postanowilem ja naprawic.

po wykonaniu pierwszego strzalu mechanizm oproznia caly magazynek z gazu. jak rozebralem cały pistolet (co widac na zdjeciach) ze wszystkich elementow na oczy rzucila mi sie peknieta sprezynka mechanizmu spustowego.

http://picasaweb.google.com/termos22/Stali...017457830453122

jest ona bardzo mala (zdjecie zrobilem na papierze w kratke dla odwzorowania skali)

mam takie pytanie czy wiecie gdzi emozna zakupic tak male sprezynki?? w kilku sklepach www jakie znalazlem niestety nie uswiadcze takich elementow. chodze po miesie gdzie aktualnie zamieszkuje (ŁÓDŹ) i zagladam do roznych sklepow z art. metalowymi ale jak tylko na czubku mojego palca pokaze sprezynke to sprzedawcy bezradnie kreca glowa. zaczalem nawet chodzic po zearmistrzach

ma moze ktos pomysl gdzie to moge znalezc??

moge isc do serwisu ale to wyniesie jakies 60zeta a nie mam gwarancji ze to pomoze.

no wiem. dobry pomysl. teraz jeszcze wpadlem na to zeby porozbierac cd albo flopke

juz rozebralem kilka takich elektroniczno-mechanicznych budzikow. byly podobne ale troche za grube. nie mieszcza sie na trzpieniu.

poszukam jeszcze tych starych magnetofonow moze tam faktycznie sie cos znajdzie.

napisalem do taiwangun.com podobno oni maja pewne zaplecze czesci (tak przynajmniej twierdzil sprzedawca z pewnego sklepu z Łodzi)

ide szabrowac dalej

Edited by termos22