termos22 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 witam. jestem zielony ale postaram sie wytlumaczyc o co mi biega. od znajomego mam Berett-e 93 SRC/STTI z BB na GGas. dzialala dobrze za jego kadencji. jednak jakis czas temu zaczela szwankowac. postanowilem ja naprawic. po wykonaniu pierwszego strzalu mechanizm oproznia caly magazynek z gazu. jak rozebralem cały pistolet (co widac na zdjeciach) ze wszystkich elementow na oczy rzucila mi sie peknieta sprezynka mechanizmu spustowego. http://picasaweb.google.com/termos22/Stali...017457830453122 jest ona bardzo mala (zdjecie zrobilem na papierze w kratke dla odwzorowania skali) mam takie pytanie czy wiecie gdzi emozna zakupic tak male sprezynki?? w kilku sklepach www jakie znalazlem niestety nie uswiadcze takich elementow. chodze po miesie gdzie aktualnie zamieszkuje (ŁÓDŹ) i zagladam do roznych sklepow z art. metalowymi ale jak tylko na czubku mojego palca pokaze sprezynke to sprzedawcy bezradnie kreca glowa. zaczalem nawet chodzic po zearmistrzach ma moze ktos pomysl gdzie to moge znalezc?? moge isc do serwisu ale to wyniesie jakies 60zeta a nie mam gwarancji ze to pomoze. Quote Link to post Share on other sites
pawulonken Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 poszukaj w serwisach elektronicznych tam gdzie naprawiają radia samochodowe np w radiach samochodowych na kasetę była taka mała sprężynka od klapki co się wkładało kasetę bądź może coś innego dobierze Quote Link to post Share on other sites
termos22 Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 (edited) no wiem. dobry pomysl. teraz jeszcze wpadlem na to zeby porozbierac cd albo flopke juz rozebralem kilka takich elektroniczno-mechanicznych budzikow. byly podobne ale troche za grube. nie mieszcza sie na trzpieniu. poszukam jeszcze tych starych magnetofonow moze tam faktycznie sie cos znajdzie. napisalem do taiwangun.com podobno oni maja pewne zaplecze czesci (tak przynajmniej twierdzil sprzedawca z pewnego sklepu z Łodzi) ide szabrowac dalej Edited May 8, 2009 by termos22 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts