salleriiowa Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Witam. Mam pewien kłopot natury technicznej. Jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o ASG więc postanowiłem poradzić się Was. Otóż chciałbym do swojego AK-47 (CM.042) zamontować kolimator. Jednak nie mam w body mocowania na montaż boczny więc musiałbym albo wiercić body albo całkowicie je zmienić co wiąże się z kosztami (body+montaż+kolimator). Wymyśliłem więc, że kupię jakąś szynę montażową i dokręcę ją do pokrywy komory zamkowej (akumulator umiejscowiony w kolbie) po wcześniejszym wywierceniu w nim otworów odpowiadających szerokości śrub. Wydaje mi się że wyjdzie nieco taniej, a jest to dla mnie dość ważne z powodu braku środków :-P Co o tym sądzicie, i czy są może jakieś inne rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
qwerty01 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 nie radze wiercić w replice :!: Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Pokrywa komory zamkowej we wszystkich kałaszach nie jest zbyt dobrym miejscem na montaż jakiejkolwiek optyki ze względu na swą chybotliwość. Chyba że chcesz tam zamontować kolimator otwarty który musi być bardzo lekki. Niestety kałasz i optyka to jest zawsze trudne zadanie - albo montaż typu "just" Który jest przykręcany od dołu body albo szyna na szczerbince która nie jest popularna ze względu na odległość od oka. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Było już o tym kiedyś. Przykręcanie szyny do pokrywy to zły pomysł, choć nie raz widywałem "tunerów" biegających z AK47 Cymy z zamontowanymi w taki sposób lunetami Tasco. Przykręcenie bocznego montażu do body to kwestia wywiercenia dwóch małych dziurek- banalna robota. Koszty też są niewielkie, najtańszy zestaw- szyna boczna + RIS, dostaniesz na Taiwangunie. Quote Link to post Share on other sites
salleriiowa Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 Spróbuję, może się uda pod okiem znajomych mających o tym na pewno większe pojęcie niż ja. Jakby co to zawsze zostaje stara dobra taśma izolacyjna bez której USA rozpadłoby się w max 2 godziny. Dzięki za rady :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts