kuczy Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Witam mam problem z GB od ak74 firmy BOi mianowicie wymieniłem sprężynę na nieco mocniejszą zamontowałem zestaw o powiększonej średnicy i założyłem dysze uszczelnioną i z mieniłem baterie z 8,4 na 9,6 i zaczął się problem mianowicie podłączyłem kable i zrobiłem próbę bez wkładania w body i tu niemile się zaskoczyłem bo GB 4 razy "wystrzelił' i ucichł tylko bateria i styki zaczęły się grzać. Odłączyłem baterie odczekałem chwile i znów to samo 3-4 "wystrzały" i znów cicho nie mam pojęcia co jest. Czy winą tego stanu może być fakt iż baterie ładuje ładowarką jaką dostałem do baterii 8,4 i jest ona niedoładowana lub potrzebuje dłuższego czasu na naładowanie (dłużej niż 12h)?? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 jak ładujesz na niskim napięciem bateria nie ma odpowiedniego napięcia. sprawdź styki moze masz zasyfione. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) Mogłeś zrąbać podkładkowanie , silnik może być za bardzo dociśnięty , jak dałeś obustronne łożyskowanie sprężyna może nie mieć miejsca . PS.Co znaczy nieco mocniejsza ? Edited June 23, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
kuczy Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 (edited) podkładki sprawdzałem na sucho i hulają aż miło a co do łożyskowania sprężyny to gdyby było za mało miejsca to pewnie by wcale nie poszło?? tak się mi wydaje co znaczy nieco mocniejsza wymieniłem na nieco dłuższą która miałem w innym GB w którym było jej łożyskowanie a poza tym ta dłuższa sprężyna ma wyrównane końce Edited June 23, 2009 by kuczy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts