viw Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Witam. Mam problem z Taurusem pt 24/7. Jest to moja pierwsza replika, i dzisiaj pierwszy raz ją otworzyłem. Podczas gdy wyjmowałem zamek, z miejsca nr. 1 wyskoczyła mała sprężynka. Przeszukałem cały warsztat centymetr po centymetrze i nie mogę jej znaleźć. Brak tej sprężynki sprawia, iż "klapka" nr.2 nie jest dociskana do góry i podczas napinania spustu nie zaczepia się o kurek (nr.3) , co sprawia, że pistolet nie oddaje strzału. I moje pytanie, czy jest możliwość zastąpienia czymś tej sprężynki? Wiecie gdzie można by takową kupić? pzdr. Quote Link to post Share on other sites
pawulonken Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 (edited) Ze zdjęć wygląda na zwykłą sprężynkę podobną do takiej jak w długopisie. poszukaj takowej gdzieś ze średnicą taką żeby weszła w to wyżłobienie nr 1 i dopasuj długość ucinając. Edited July 14, 2009 by pawulonken Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts