ulfgar Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Czy magaznki od "kalasza" pasuja moze do ladownic m16 (tych od alice)? Szukalem w necie wymiarow, ale nigdzie nie znalazlem. Chce kupic sobie pierwszego elektrka i zastanawiam sie nad m16, m4 albo ak. Mam oporzadzenie ALICE i nie chce go zmieniac, a jesli magaznki nie pasuja to AK odpada :) Z gory dzieki. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 obawiam sie raczej, ze nie pasuja... magi od ak sa wieksze od tych do m'ek... Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Magazynki do AK napewno nie zmieszczą się do ładownic M16 z ALICEa. Ale nie ma problemu z zawieszeniem na pasie do ALICE polskiej, 3-magazynkowej ładownicy do AK, którą można dostać za jakieś 20zł... Konieczne są niewielkie przeróbki przy ładownicy. Inna sprawa, że nie jest ona zbyt dobrze zrobiona i wyciąganie z niej magazynków (a co dopiero wkładanie) nie jest "user-friendly"... Ale taki zestaw ogólnie działa. Wypróbowałem. Wygodniejsza w użyciu alternatywa w postaci kamizelki przystosowanej do AK będzie napewno sporo droższa... - Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Konieczne są niewielkie przeróbki przy ładownicy. Uzywam polskiej ladownicy do oporzadzenia ALICE i nie sa potrzebne zadne przerobki. Szlówki ladownicy sa akurat szerokosci pasa US (ktory faktycznie jest troche szerszy niz pas WP) i nie trzeba tu nic kombinowac. Z wrazen praktycznych, to komplet pas+szelki ALICE ma sporo elementow metalowych, ktore w sposob niemal artystyczny potrafia obdrapywac i obrysowac nasze bron-zabawki, heh. Jesli ktos jest uczulony na punkcie zachowania nieskazitelnego wygladu repliki (jak dlugo sie da), to nie polecam ALICEa... Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Uzywam polskiej ladownicy do oporzadzenia ALICE i nie sa potrzebne zadne przerobki. Szlówki ladownicy sa akurat szerokosci pasa US (ktory faktycznie jest troche szerszy niz pas WP) i nie trzeba tu nic kombinowac. Czyżby? Mam 4 polskie ładownice. Reprezentują 3 różne "partie" (2 są takie same). Żadna nie mieści się na pasie do ALICE'a. Trzeba kombinować. Ty pewnie masz taką z partii z ciut szerszymi szlufkami. Poza tym szlufki szlufkami, a ja i tak polecam wziąć ALICE'ową ładownicę (czy cokolwiek innego, taniego z tego typu oporządzenia) i odpruć a następnie doszyć do ładownicy AK dwa metalowe zapięcia do pasa. O wiele praktyczniej sie robi... Z wrazen praktycznych, to komplet pas+szelki ALICE ma sporo elementow metalowych, ktore w sposob niemal artystyczny potrafia obdrapywac i obrysowac nasze bron-zabawki, heh. Jesli ktos jest uczulony na punkcie zachowania nieskazitelnego wygladu repliki (jak dlugo sie da), to nie polecam ALICEa... A ja polecam taśmę izolacyjną tu i ówdzie. Czyni cuda... :D Oczywiście tak jak napisałem wyżej - są o wiele lepsze sposoby na oporządzenie pozwalające przenosić magazynki do AK (i inne potrzebne białokulkowcom akcesoria) niż pas i szelki ALICE + polska ładownica. Ale chyba trudno znaleźć tańszy zestaw... - Quote Link to post Share on other sites
ulfgar Posted May 31, 2004 Author Report Share Posted May 31, 2004 Dzieki za szbka odpowiedz. Szkoda, ze nie pasuja, ale co tam. Pozdr. :) Quote Link to post Share on other sites
Cactoos Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 A czy te magazynki pasują? Są bardziej zbliżone kształtem do swoich M16'owych odpowiedników niż oryginalne, choć to podobieństwo oceniam tylko na podstawie zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 chuja tam nie pasują. Na chamca wcisniesz jeden mag do łądownicy ALICE. a i ze 3 magi wejdą do pokrowca na manierkę. Tak chłopaki w namie robili. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Magik Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Czolem !!!!!!! Pewnie ze pasuja , troche sie trzeba .... niema sie co piescic to sie musi zmiescic..... he he he ........ http://www.airsoftcommunity.co.uk/gallery2...cat=10427&pos=4 ja stoje po prawej , niejest to ALICE ale tez na M16 mags i AK47 wchodza Magik Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted June 1, 2004 Report Share Posted June 1, 2004 Kapral... na chama to ja schowam nawet kałacha w moim "plecaku" od Paterna 83... tylko co to za rozwiązanie?? Pokrowiec na manierkę? Jeszcze lepiej... A później "chłopaki, pomóżcie! Szukam magazynka" ?? Magik - do Paterna wiele rzeczy wejdzie jak widać na Twojej fotce. Też noszę ten typ i cenię go. Ale nawet na niej widać, że rzep ledwo trzyma... Teraz policzmy - pas do ALICE - 30zł, szelki - też jakoś tak, polska ładownica do AK - jakieś 20zł. Plus chwila pracy z dopasowaniem jej szlufek do pasa ALICE'a - chyba że się ma szczęście jak Pikace. Czy przy ograniczonym budżecie warto kombinować inaczej? Moim zdaniem nie... A jak sie ma większe pieniądze to po prostu należy poszukać jakiejś rosyjskiej kamizelki (Capuccio miał i sprzedawał jakiś czas temu), albo dać do uszycia. Będzie praktycznie, wygodnie i bez strachu o zgubienie magów. - Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts