Saba Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Witam! Kiedyś grałem w taką fajną grę, w której dowodzimy jedną ze stron w II wś. Pojawiała się mapa europy, na której była siatka. Dowodzimy całymi armiami, przesuwając je w kwadracikach siatki. Wiem że to marny opis gry, ale inaczej nie potrafię tego zrobić:) Chętnie bym sobie pograł w nią, więc jeśli ktoś zna, to proszę o info. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Hmm... Brzmi jak jakiś Risk. Albo coś z serii Europa Universalis? Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted July 25, 2009 Author Report Share Posted July 25, 2009 Jeśli się nie mylę, to miało coś w nazwie command. W każdym razie fabuła to Europa w II wś. Na początku zgadzają się wszystkie położenia Armii, Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Najbliższe skojarzenie to Combat Command i seria Panzer/Allied General. A te "kwadraciki" to heksy. ;) Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted July 29, 2009 Author Report Share Posted July 29, 2009 Combat Command - chyba to! dzięki wielkie! :) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Sprawdź też strategic command Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted August 12, 2009 Author Report Share Posted August 12, 2009 Darksoviet - to jest dokładnie ta gierka - tak mi się wydaje po screenach. Narazie walczę żeby uruchomić pod Vistę. Dzięki wielkie! :) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Niema za co. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts