ramsez Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Czy taki tłumik: http://www.silesia-factory.pl/eco-35x200-p...6772c960d9ef513 będzie pasował do: M4A1 (PJ4 RIS) - nie mam linka bo krakmanom zabrakło i będą dopiero po 20... Czy wszystkie emki mają taki gwint i mogę spokojnie brać? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 31, 2009 Author Report Share Posted July 31, 2009 Jeśli montuję tłumik to czy muszę posiadać dłuższą lufę, czy może on funkcjonować jako przedłużenie lufy? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Chodzi ci o lufę wewnętrzną ? Jak zostawisz standardową, tłumik będzie robił to, do czego został stworzony - tłumił dźwięk strzału, nie zwiększy ci zasięgu, celności itp. Jeśli wstawisz dłuższą lufę, tłumik będzie tylko ją zakrywał, dźwięk zostanie bez zmian. Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 31, 2009 Author Report Share Posted July 31, 2009 No chodziło mi o to czy jeśli jest różnica w średnicy wnętrza tłumika a lufy to czy nie wpłynie to negatywnie na lot kulki. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Nie. Po prostu ani nie zwiększy, ani nie zmniejszy skupienia. No chyba, że tłumik będzie krzywo założony, niedokręcony, albo po prostu będzie miał krzywe wypełnienie - wtedy kulki będą odbijać się od gąbek i skręcać np. o 90 stopni w bok po 3 metrach. Jednak takie coś jest raczej mało prawdopodobne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts