PiterCK Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Szukałem ale nie znalazłem, więc pytam. Mam Ak47 Cyma .028. Po rozkręceniu repliki (gearbox nie był ani wyjmowany ani rozkręcany) i czyszczeniu złożyłem go i leżał tak dobry miesiąc, teraz kiedy chcę strzelać to bezpiecznik działa, na trybie ciągłym jest ciągły a na pojedyńczym... też ciągły. Czy ma ktoś pomysł co to może być? Odkręciłem "języczek" do zmiany trybów, ale nie widzę żadnych nieprawidłowości, wszystko rusza się tak jak powinno. Proszę o pomoc jeśli miał ktoś podobny problem albo domyśla się co to może być. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 (edited) Są luzy, tzn w którymś momencie selektor majta się w tą i z powrotem? Jeśli tak dokręć śrubę, jak nie pomoże polecam to co u mnie, czyli owinąć ten metalowy wałeczek w środku taśmą, w szczególności to wcięcie od strony płytek. Jeśli luzów nie ma, sprawdź spasowanie płytek selektora, pobaw się, poprzestawiaj jeden ząbek w dół, w góre aż znajdziesz poprawne ustawienie. Edited July 31, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
PiterCK Posted July 31, 2009 Author Report Share Posted July 31, 2009 Ech, odkręciłem górne body żeby się "od góry wszystkiemu przyjrzeć, i szkielet gearboxa jest pęknięty :/ W dwóch miejscach, może więcej, nie wiem czy to była przyczyna, ale koniec zabawy odsyłam replikę do reklamacji. Ciekawe czy krakmani uznają, w końcu gearbox jest do wymiany a repliką przecież nie rzucałem ani nic :/ Mimo wszystko dzięki za chęć pomocy, temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts