Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z Deasert Eagle Cyma CM121

Recommended Posts

Witam wszystkich i na wstepie chcialbym prosic was o pomoc... mam problem z moim boczniakiem- nie podaje kulek (bez wzgledu na grubosc) z magazynka. Dzien przed strzelanka dzialalo wszystko (przestrzeliwalem go na single jak i auto i podawal super kulki), na strzelance przestal podawac kulki. Po rozkreceniu i zdjeciu oslony GB zauwazylem, ze taki spuscik odciagajacy tlok (?) (na tym zdjeciu jest oznaczony na czerwono- http://img368.imageshack.us/img368/1582/28open.jpg ) lata luzno w obie strony o 180 stopni przez co nie ma sily odciagnac tloka na taka odleglosc, zeby kulka mogla sie zaladowac do komory (brakuje kilku milimetrow). Nie pomaga dociskanie magazynka, czasami jak sie wlozy i wyjmie magazynek to jedna kulka popycha druga i wtedy mozliwe jest oddanie jedengo strzalu. Nieraz zaskoczy tak, ze ten cyngielek pozostaje w srodkowej pozycji jak na fotce (nie da sie go odchylic w lewo) wtedy strzela bez problemu, ale tylko do wystrzelania magazynka. Po wystrzeleniu ostatniej kulki powracajacy tlok dopycha cyngielek w lewo i kladzie sie on praktycznie na GB. Prosze o odpowiedz bo nie wiem juz co robic, czy da sie to wogole naprawic?

• 1 year later...

Ja miałem identyczny problem, i wiem jak go rozwiązać. Mianowicie w gearboxie zębatka tłokowa popycha taką blaszkę, a ta z kolei porusza wspomnianym przez Ciebie spuścikiem. Powodem usterki jest złamanie tej blaszki, niestety nie można jej nigdzie kupić a można ją co najwyżej skleić kropelką, co wystarczy na góra 5 strzałów. Gearbox w tym modelu jest stosunkowo prosty i można go z łatwością rozkręcić i dostać się do tej części. Najlepiej w miarę możliwości poszukać podobnej części i przerobić ją za pomocą pilnika do metalu (ja tak zrobiłem i działa jak przedtem), jeżeli nie jest to możliwe to najlepiej pożegnać się z pistoletem i sprzedać go na części...